web analytics
20 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Župan Občine Moravče sporoča

Delite:

Spoštovani.

Nahajamo se v ključnih trenutkih našega spoprijema z epidemijo korona virusa. Da bi zajezili njeno širjenje in poskrbeli za naše zdravje, vas obveščam, da odslej v Občini Moravče v skladu z odloki Vlade Republike Slovenije veljajo naslednji ukrepi:

  1. Gibanje občank in občanov Občine Moravče je omejeno na območje občine. Gibanje izven občinskih meja je izjemoma dovoljeno skladno z odlokom Vlade (predvsem zaradi nujnih delovnih obveznosti).
  2. Dovoljen je dostop do tistih storitev, ki v Občini Moravče niso zagotovljene, (npr. bančno poslovanje in zdravstveni dom). Ob vašem morebitnem odhodu v občino Domžale ali mestno občino Ljubljana bodite zaradi tamkajšnje visoke stopnje razširjenosti epidemije skrajno previdni in delujte samozaščitno.
  3. V vseh zaprtih javnih prostorih (kot sta, denimo, trgovina in lekarna) je obvezna uporaba maske ali podobnega zaščitnega sredstva (šal, ruta). Pri tem moramo upoštevati omejeno število prisotnih v javnem prostoru in varno razdaljo do drugih.
  4. Upokojenci, invalidi in nosečnice imajo dovoljen dostop v trgovine med 8 in 10 uro dopoldne.
  5. V skladu z vremenskimi razmerami začenjamo razkuževanje javnih prostorov v občini in vseh večstanovanjskih zgradb.
  6. Glede na ponovno množičnejše obiskovanje turističnih točk v občini (predvsem Limbarska gora in Gradiško jezero) resno opozarjam, da je skupinsko zbiranje na takšnih krajih strogo prepovedano.
  7. Nadzor nad izvajanjem teh ukrepov bodo izvajali vpoklicani pripadniki Civilne zaščite Moravče, medobčinsko redarstvo in po potrebi policija. Ob neupoštevanju njihovih navodil bo o tem takoj obveščena policija, v skladu z zakonom o nalezljivih boleznih pa bo odrejena globa.
  8. Vsi našteti ukrepi veljajo tudi za področje podjetja Termit d.d. Glede na to, da smo s stališči vodstva podjetja, ki jih sporoča njihov odvetnik, ponovno priča družbeno neodgovornemu obnašanju, bodo pripadniki Civilne zaščite in po potrebi policije opravljali na področju podjetja redni nadzor.

Združimo se v naših skupnih naporih, da obvladamo nevarno epidemijo. Še naprej delujmo odgovorno in samozaščitno. Največ lahko zase storimo sami. Za vse ostalo bomo poskrbeli v občinski upravi in štabu Civilne zaščite. Preden bo boljše, bo morda še nekoliko slabše, toda pripravljeni smo na spopad in naš trmasti moravški duh je močan.  

dr. Milan Balažic
Ž U P A N
Moravče, 30. marec 2020     

Vir: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

Similar Posts:

Delite:
Advertisements

Morda ste zgrešili

6 min read
4 min read