web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

4 julija, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ŽIROVNICA – Hop-On Hop-Off bus in posebna doživetja

Delite:

Vsako leto v juliju in avgustu poseben Hop-On Hop-Off avtobus zapelje vse zainteresirane na doživeto odkrivanje podeželja. V času glavne turistične sezone 2020 bodo vsem gostom, obiskovalcem ter domačinom Bleda, Žirovnice, Radovljice, Tržiča in okolice na voljo štiri smeri avtobusov Hop-On Hop-Off, ki nudijo celovito izkušnjo odkrivanja skritih kotičkov okolice Bleda v spremstvu ali skozi vodenja lokalnih prebivalcev. 

Pot med tremi jezeri – vsako sredo v juliju in avgustu 

Obiskovalcem bodo na voljo potep med tremi jezeri, lahko bodo odkrivali vasi pod Stolom, obdane z Alpami, cvetočimi travniki in gozdovi. Območje Žirovnice je poznano po izjemni literarni, čebelarski in arheološki dediščini, ki jo lahko spoznate v muzejskih hišah vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki vabi k aktivnemu odkrivanju tradicije.

Sredina pot med tremi jezeri vas popelje okoli Blejskega jezera do River Campinga Bled in kampa Šobec, mimo Vrbe v zeleno dolino Završnice ter skozi vasi pod Stolom do Begunj in nazaj na Bled.

V Prešernovi rojstni hiši v Vrbi bo ob 09.40 uri na voljo brezplačen voden ogled muzeja. Pesnikova rojstna hiša je že od leta 1939 preurejena v muzej, ki prikazuje način življenja bogatih kmečkih družin v prvi polovici 19. stoletja in še vedno hrani zibelko v kateri so zibali malega Franceta. Senčna dolina Završnice je z rekreacijskim parkom ob jezeru in številnimi pohodnimi potmi, kot nalašč za aktivno preživljanje prostega časa. Vasi pod Stolom vabijo na Pot kulturne dediščine Žirovnica, ki jo lahko doživeto doživite z ogledom igrano-dokumentarnega filma Ni ga lepš’ga kraja ob obisku Čopove rojstne hiše v Žirovnici. Avtobus ustavi tudi na Breznici, kjer k ogledu vabi Spominski čebelnjak Antona Janše s svojimi poslikanimi panjskimi končnicami. Od tu se lahko odpravite tudi do razgledne točke pri cerkvici sv. Lovrenca.

Ko pa že omenjamo Hop-On Hop-Off avtobus, pa je potrebno tudi povedati, da se otroci do starosti 10 let z njim lahko vozijo brezplačno. Odrasli plačajo dnevno vozovnico in se z omenjenim avtobusom vozijo poljubno ves dan, vodnik pa bo kar na avtobusu lahko podal tudi kako dodatno zanimivost in predstavil morda idejo za prijeten izlet. Nasploh organizatorji zagotavljajo, da bodo uporabnikom predstavili tudi zanimivosti, ki so ostalim obiskovalcem redko dostopne.

Vir: Zavod za kulturo in turizem Žirovnica

Delite:
Advertisements
x