web analytics
1 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ŽELEZNIKI – zbirni center za odpadke ponovno odprt od 20.4.2020

Zbirni center za odpadke na Studenem bo ponovno odprt od ponedeljka, 20.4.2020 dalje, po ustaljenem urniku:

  • ponedeljek od 7.00 do 15.00 ure,
  • torek od 13.00 do 19.00 ure,
  • sreda od 13.00 do 19.00 ure,
  • četrtek od 13.00 do 19.00 ure,
  • petek zaprto in
  • sobota od 8.00 do 12.00 ure.

Loška komunala in Občina Železniki uporabnike storitev zbiranja in odvoza odpadkov iz gospodinjstev z območja občine Železniki obveščata, da bo Zbirni center ločenih frakcij komunalnih odpadkov Studeno, v času veljave ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, obratoval po utečenem obratovalnem času, po posebnih pogojih, z upoštevanjem vseh predpisanih varnostnih ukrepov.

Stranke obveščajo in prosijo, da zaradi lažje in hitrejše oddaje, odpadke ustrezno pripravijo in razvrstijo po frakcijah že doma, da bo zamuda časa v zbirnem centru čim manjša.

€ 22,80 – 68,73
20/50 kosov antivirusnih mask z visoko učinkovitim bombažnim filtrom

V zbirnem centru se bosta na enkrat lahko nahajali samo 2 stranki tako, da bo možno zagotavljati najmanj 2 m varnostne razdalje. Stranke so dolžne same pravilno razvrstiti odpadke po kontejnerjih, pod nadzorom delavca upravljavca. Predpisana osebna zaščitna sredstva (maska (ali šal ali ruta), rokavice,) je vsaka stranka dolžna zagotoviti sama in jih tudi uporabljati. Ko bo ena stranka z razvrščanjem odpadkov po kontejnerjih zaključila in zbirni center zapustila, bo šele lahko vstopila naslednja stranka. Čakanje pred zbirnim centrom je obvezno v avtomobilu. Ker je pričakovati večje število strank in večjo zamudo časa, naj bodo stranke pripravljene, da bo potrebno počakati nekoliko dlje časa, zato prosijo tako za strpnost kot to, da zbirni center v času veljave ukrepov občani koristijo le za nujne potrebe. Če bi se kolona čakajočih vozil nabrala tudi na javni cesti Studeno – Studenska grapa, upoštevajte nujno prevoznost ceste tudi za ostale uporabnike te ceste.

Odpadkov, ki sodijo med mešane komunalne odpadke – v črno kanto, mednje sodijo tudi vsa zaščitna sredstva za preprečevanje širjenja koronavirusa, v zbirnem centru ni in ne bo možno oddati.

Vir: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

Similar Posts:

Advertisements