web analytics
7. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Že tedne je vedno več ljudi okuženih s korono … drugi pogled

Prof. dr. Hendrik Streek je virolog in direktor Instituta za virologijo v Bonnu. Naredil je eno izmed prvih študij o korona virusih z imenom Heinsberg študija, v kateri je ugotovil, da je smrtnost virusa nekje okrog srednje močne gripe. Je izredno renomiran nemški znanstvenik. Takole pravi med drugim:

Najti moramo pot v normalnost, v kateri bomo poskrbeli, da bomo vsakemu človeku, čigar potek bolezni bo težji, priskrbeli najboljše možno zdravljenje. Virusa ne bomo mogli več pregnati iz človeka, ne moremo ga izbrisati, naučiti se moramo z njim živeti. Nadaljne širitve bomo komajda lahko ustavili. Če nam bo uspelo zavarovati rizične skupine, lahko to predstavlja začetek nove faze, prehod v življenje z virusom.

Spomladi smo imeli veliko primerov okužb, veliko hudih primerov in veliko primerov smrti. Sedaj imamo ponovno veliko okužb, vendar vidimo, da je prišlo do ločevanja. Imamo sicer veliko primerov okužb, vendar zelo malo napotitev v bolnice in zelo malo smrtnih primerov. Številke pravkar kažejo prav to …

Strokovnjaki na nemškem javnem servisu ARD; poglejte si prispevek.

(Visited 1 times, 1 visits today)