web analytics
3. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ZDRUŽENI POROČILI – tudi najbolj odgovorni delajo napake …

Danes spet združen članek s poročili z Regijskega centra v Kranju ter Policijske uprave Kranj.

ReCO:

Ob 8.00 je v Povljah, občina Kranj, delavec padel s strehe. Na kraju so mu nujno medicinsko pomoč nudili reševalci NMP Kranj in ga v sodelovanju z dežurno ekipo HeNMP in helikopterjem Slovenske Vojske odpeljali na zdravljenje v KC Ljubljana.

Ob 11.28 sta se v Podbrezjah, občina Naklo, pri delovni nesreči poškodovala dva delavca. Reševalci NMP Kranj so ju oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 11.33 so na ulici Franca Rozmana Staneta v Kranju, gasilci GARS Kranj, s tehničnim posegom odprli vhodna vrata v stanovanje in omogočili vstop reševalcem NMP Kranj do onemogle osebe.

Faksimile (s)poročila PU Kranj:

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:
–    6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami;
–    4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
–    s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.
–    Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so bila zasežena štiri vozila.

***
Dogodki:

–    Kranjski policisti so včeraj obravnavali padec osebe z višine pri delu na objektu. Ugotovljeno je bilo, da je moški zdrsnil s strehe. Uporabljal je ustrezno zaščitno opremo. Je poškodovan. Tuja krivda je izključena.
–    Blejski policisti so včeraj obravnavali kršitev predpisov o zaščiti živali na javnem kraju. Pes ni bil na povodcu. Proti skrbnici poteka prekrškovni postopek. Pse na javnih mestih imejte na povodcih, če gre za nevarnega psa, pa mora imeti tudi nagobčnik.
–    Divjad je bila minuli dan povožena v Poljčah in Dobrem Polju. Vozite počasneje na območjih, kjer srečujete divjad in kjer cesta poteka mimo travnikov, polj in skozi gozdove.
–    Jeseniški policisti so včeraj obravnavali voznika avtobusa, ki je prevažal otroke in vmes uporabljal mobilni telefon. Voznik so kaznovali z globo. Prav tako so na šolski poti obravnavali voznika neregistriranega skuterja, ki tudi ni imel vozniškega dovoljenja, bil pa je še brez čelade. Skuter so mu zasegli. Policisti bodo preko šolskega leta zelo pozorni na prevoze in varnost otrok v prometu. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil.

 


***
Nesreče  s  poškodbami.  Gorenjski  policisti so minuli dan obravnavali dve prometni  nesreči  s  telesnimi  poškodbami.  V Velesovem je voznica zaradi neprilagojene  hitrosti  trčila  v drugega voznika. Na Laborah pa je voznik drugemu   udeležencu   izsilil  prednost  in  povzročil  prometno  nesrečo. Udeleženci so po podatkih policije lažje poškodovani. Proti povzročiteljema potekata prekrškovna postopka.

***
Avtocesta.  Gorenjski  prometni  policisti  so  danes zjutraj pri Podtaboru obravnavali  prvo  nesrečo,  ki se je zgodila znotraj delovne zapore, ki jo DARS zaradi večjih vzdrževalnih del med Kranj zahodom in priključkom Brezje postavlja  od  tega  torka  dalje.  Trčila  sta  dva  udeleženca z osebnima avtomobiloma.  Razlog  je  bila  neustrezna  varnostna  razdalja. Ker se je nesreča  zgodila  izven  prometne  konice,  do  zastoja  ni prišlo. Voznike pozivamo k večji previdnosti pri vožnji skozi delovno zaporo in predvsem na prilagojeno  hitrost  vožnje,  ustrezno  varnostno  razdaljo  in  vožnjo po sredini prometnega pasu. Delovna zapora bo v celoti v funkciji predvidoma v ponedeljek, 7. septembra.

***
Kriminaliteta.  Na  Kapucinskem  trgu  v  Škofji  Loki  je bilo vlomljeno v poslovni objekt.

Vir naslovne fotografije: KLIK

 

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
5 min read
1 min read