web analytics
27 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ZDAJ JE JASNO – v Škofji Loki “ubili” ostale gorenjske kraje

Danes se na Šolski ulici v Škofji Loki začenja program ”Odprte ulice”. Ta bo poskrbel, da bo tamkajšnja Šolska ulica še skozi ves mesec september najbolj vesela ulica na Gorenjskem.

Odprta ulica je projekt odpiranja Šolske ulice v Škofji Loki za igro, druženje, hojo in kolesarjenje. S tem bodo organizatorji omogočili otrokom bolj varen prihod v šolo, tudi ostalim pa prijetne sprehode med mestnim jedrom in območjem nekdanje vojašnice. Za ljudi bodo odprli javni prostor, na katerem bodo imeli pešci in kolesarji prednost, tranzitni motorni promet bo omejen, omogočen pa bo dostop za lokale in lokalne prebivalce. Na ulici se bo odvijal privlačen kulturni program.

Odprta ulica bo potekala zadnjo soboto v mesecu avgustu in vse sobote v mesecu septembru ter v torek, 22. septembra, med 8. in 18. uro.

Odprta ulica bo potekala tudi v tednu med 16. in 22. septembrom 2020, v času jutranje konice, ob prihodu otrok v šolo, med 7. 15 in 8. 15. uro.

V času vzpostavitve začasne zapore za tranzitni promet se bosta na Šolski ulici vzpostavili dve coni: in sicer cona 1, ki poteka med južnim križiščem z regionalno cesto in območje Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka oziroma parkirnimi mesti ob Osnovni Šoli Škofja Loka–Mesto. Dostop za cono 1 je iz Kapucinskega trga do Knjižnice Ivana Tavčarja.

Cona 2 pa poteka od priključka dostopne ceste pri Knjižnici do severnega križišča s Partizansko cesto. Dostop za Cono 2 je iz Partizanske ceste (ob pokopališču in iz makadamskega parkirišča pri parkirišču).

Za dostop do stanovanjskih objektov in za dostavo za lokale bo obvezna dovolilnica.

Več informacij in dovolilnico boste lahko osebno prejeli danes (v soboto, 29. 8. 2020), med 16. in 20. uro na INFO stojnici na Šolski ulici

Več informacij o Odprti ulici je dostopnih tudi na spletu https://ipop.si/odprta-ulica/ ali na telefonski številki 041 370 817 (Jernej Tavčar) oz. na naslovu odprtaulica@skofjaloka.si

Obiščite odprto Šolsko ulico, obeta se zanimiv kulturni in družabni program!

PROGRAM ‘’ODPRTE ULICE’’ v SOBOTO, 29. AVGUST 2020, od 16.00 do 24.00:

Na ulici, ki bo cel dan za ves motorni promet zaprta na križišču s Partizansko cesto na severu, na križišču s Kidričevo cesto na jugu ter na križišču s parkirišči na Štemarjih na vzhodu, bo od 16. ure dalje postavljena INFO stojnica, na kateri bodo predstavniki organizatorja na voljo za vsa vprašanj o projektu Odprta ulica in novi začasni prometni ureditvi.

Otroke ob 17.30 vabijo na gledališko predstavo Čebelici Tinka in Tonka. Prizorišče bo posebej označeno, na sedišča pa bodo otroke in njiihove starše usmerjali reditelji.

Vsi, ki jih zanima Aleja znamenitih Ločank in Ločanov, se lahko med 16. iIn 19. uro pridružijo vodički Turizma Loka in izvedo zanimive zgodbe ljudi, katerih kipi so postavljeni v aleji.

Ob 18. uri bo na ogled demonstracija pilates vadbe v naravi pod okriljem Večgeneracijskega centra Gorenjske, enota Škofja Loka. Vadbe se lahko tudi udeležite, če s seboj prinesete ležalno podlogo (armafleks).

Ob 20.30 uri bo na Šolski ulici gostoval koncert Pisane Loke Prismojeni profesorji bluesa. Koncer bo za obiskovalce brezplačen, vendar bo ogled mogoč le do zapolnitve prostih sedežev na prizorišču.

Prireditev bo v primeru dežja odpadla; koncert pa bo prestavljen v Rdečo ostrigo.

Program septembrskih prireditev in dogodkov ‘’Odprte ulice’’, Vam bomo posredovali v prihodnjih dneh.

Posebno obvestilo:

Organizatorji obiskovalce prosijo, da se dogodkov udeležijo le, če so zdravi. Dosledno naj upoštevajo navodila rediteljev, sledijo označbam za smer gibanja ter spoštujejo medosebno razdaljo 1,5 m. Pri vstopu na prizorišča je obvezno razkuževanje rok, vsak posameznik pa naj skrbi tudi za higieno kašlja.

Na prireditvenih prostorih bo potrebno oddati svoje kontaktne podatke po navodilih NIJZ, ki bodo hranjeni 1 mesec od dogodka.

Vljudno vabljeni!

Odprta ulica je del aktivnosti projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Kar se tiče nas, projekt pozdravljamo, mu aplavdiramo in smo nad njim nasplh povsem vzhičeni. Naj se razširi še po drugih krajih Gorenjske, lahko tudi trajnostno 😉

 

Vir: Jernej TAVČAR, Občina Škofja Loka

Advertisements

Morda ste zgrešili

1 min read
3 min read
6 min read