web analytics
25 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Zbota gasilcem in reševalcem ni omogočva kej dost zabušavana

Woman checking for gas leak in cooker

Praznična sobota (a ni fajn, kmamo druzga maja tut še praznk?) je gasilsko reševalnm službam kr dala vetra. Že tko niso lih fajn novice te, kjih tle posredujemo … dons je pa zraven še ena tragična. 

Pejmo po vrst. Dvejst čez osm zutrej je u Davč zagorewa več brunarca. Praktičn ceu dopone so se s tem mučl prostovoln gasilci s štirh društ’u: Železnki, Davča, Zali log, pa Selca. Sej so pogasil, sam objekt je pa čist uničen.

Enga mišjiga čez deveto je bwo treba u Dražgošk ulc u Kranu z zataknenga lifta rešt tri osebe. In so j’h. Lift so tut izklopl in obvestil serviserje.

N’mau pred poudnevam sej frderbow en štedilnik u Frankovmu naselju u Škofjilok. S hudiča je  začel uhajat plin in je valda ratowa panika. No po’ so pa ke pršli lošk prostovoln gasilci, use skp pregledal in opravl meritve, k pa plina niso zaznale. Je že šu tacajt. Kniso vedl, a se misl še kej potikat po stanvanu in okolic in niso hotl priredit ognjemeta (še zemerej vela prepoved kurjena), so raj zaprl ventil za plin in obvestil serviserja.

Ni bwo par minut po tmo obvestilu kje pršu že nasledn: to rundo pa od ene pohodnce, xsej prebrniwa nek bliz tabornižga doma na Joštu. Dobr, čeb se sam prebrniwa … bi že kuko. Tko sej pa še nekej poškodwawa in so mogl ke zadevo jt spedenat uni od gorske reševalne s Krana. No, bogo revo so za silo oskrbel in jo prepelal do rešilca, od tiztga momenta naprej so pa zano začel skrbet reševalci nujne medicinske pomoči s Krana. Sam tolk vemo …

Nekej čez treto popowne sej na Sušk cest u Škofjilok zamašu en odtok za meteorno vodo. Dobr, zamašu sej mrbit že prej, sam … tak’t je pršu klic, daj to tko.  Voda j skos kanalizacijo udrwa u en objekt, tko da so šli ke prostovoln gasilci z Loke use skp za silo odmašil pa spucal.

No popa še ta … mau pred šesto popone so na Mežakl najdl mrtvo osebo. Če ste že v preteklost kej bral naše gasilske, sploh pa polcijske kronike, vam bo hitr jasn. Sicer pa so reševalci z gorske reševalne z Jesenic pokojnga prenesl u dolino in ga predal pogrebnikom.

**********

Originalna sporočila

Ob 8.21 je v Davči, občina Železniki, zagorela večja brunarica. Gasilci PGD Železniki, Davča, Zali log in Selca so pogasili požar, ki je objekt uničil.

Ob 9.04 so v Dražgoški ulici v Kranju gasilci GARS Kranj iz pokvarjenega dvigala rešili tri osebe, dvigalo izklopili in obvestili pristojni servis.

Ob 11.40 je v stanovanju v Frankovem naselju v Škofji Loki zaradi okvare štedilnika začel uhajati plin. Gasilci PGD Škofja Loka so opravili pregled in meritev prisotnosti plina. Naprava prisotnosti plina ni zaznala. Zaprli so ventil za plin na štedilniku in obvestili serviserja.

Ob 11.43 se je pri taborniškem domu na Joštu, občina Kranj, pri padcu poškodovala pohodnica. Poškodovanko so na kraju oskrbeli reševalci GRS Kranj in nato prepeljali do reševalnega vozila, kjer so jo v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP Kranj.

Ob 15.09 so gasilci PGD Škofja Loka na Suški cesti v Škofji Loki posredovali zaradi zamašenega odtoka za meteorno vodo. Posledično je voda udarila v objekt skozi kanalizacijski odtok. Gasilci so zamašen odtok za meteorno vodo očistili.

Ob 17.45 je bila na območju Mežaklje, občina Jesenice, najdena mrtva oseba. Gorski reševalci GRS Jesenice so osebo prenesli v dolino, kjer jo je prevzela pogrebna služba.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
3 min read
2 min read