web analytics

Zaradi zasedanja Vojaškega odbora zveze Nato bo ta konec tedna ponekod občasno oviran promet

Delite:

Med 13. in 15. septembrom 2019 bo v Sloveniji potekalo zasedanje Vojaškega odbora zveze Nato, katerega se bodo udeležili visoki predstavniki zveze Nato. Zasedanje bo potekalo na območju Policijske uprave Ljubljana, spremljevalni program pa tudi na območjih Policijske uprave Kranj in Policijske uprave Koper.

Policisti bodo v času obiska delegacij na določeni lokaciji ali trasi potovanja varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. Na vseh večjih križiščih bodo urejali promet in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, ostalim udeležencem v prometu pa normalno vključitev v promet.

Na  podlagi  odredbe  s  6. septembra 2019, ki je bila objavljena v Uradnem listu RS št. 54/19 (
https://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?sop=2019-01-2484),  stopi  v času obiska v veljavo prepoved prometa za tovorna  vozila in skupino vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kg in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, in sicer v petek, 13. septembra 2019, od 12. do 18. ure in v nedeljo, 15. septembra 2019, od 8. do 10. in 12. do 17. ure.

Vse udeležence v cestnem prometu policija poziva, naj zaradi varnosti udeležencev obiska in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu. Priporočajo, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Svetujejo tudi, da vozite strpno in previdno.

Ob tem seveda velja opozorilo voznikom, da se morajo ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo oz. ko vam to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču.

Morebitne spremembe bo policija sproti objavljala na spletni strani policije in jih posredovala javnosti preko sredstev javnega obveščanja.

 Ostali aktualni prispevki

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.