Categories
Lokalne novice

Zakonca okrasila starodavno drevo s približno 350 pirhi

Zanimivega podviga sta se lotila zakonca Lojzka in Ciril Mrgole. Pred velikonočnimi prazniki sta namreč ob stanovanjski hiši v Apnem pod Krvavcem s pirhi okrasila okoli tristo let star gaber. Povedala sta, da sta to storila z mislijo, da bi tudi okolica z drevesi zadihala v duhu enega največjih praznikov krščanske mitologije.

Zakonca Mrgole sta se podviga lotila tretje leto zapored. Gaber sta okrasila s kar okoli 350 pirhi v raznoraznih barvnih kombinacijah. Na nekaterih pirhih je tako viden čipkast vzorec, spet drugje (v nektera pisana plastična jajca) pa sta vgradila lepo izdelane miniaturne zajčke in razno pomladansko cvetje.

Dvojni avtomatski magnetni čistilnik stekel, dostava iz EU v nekaj dneh!
€ 9,23 – 24,65 € 18,47 – 49,29 (-50%)

Lojzka Mrgole – mimogrede, gospa je tudi aktivna članica klekljarske skupine Lastovke v Cerkljah –  je povedala, da se trudi vsako leto na omenjeni gaber dodati približno sto novih raznobarvnih pirhov.

Če bi morda koga od bralcev portala Gorenjska Online pot zanesla v vas Apno pod Krvavcem, si bo omenjen gaber poln pirhov lahko ogledal vse do Bele nedelje – 11. aprila.

 

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala. 

Vir: KLIK

(Visited 13 times, 1 visits today)
Advertisements

By Blackbeard

Blackbeard je avtor številnih intervjujev, tekstov in knjige.

View Archive