web analytics
27. januarja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ZADNJI NAPOTKI: na NIJZ prosijo državljane …

Kakor smo v minulem tednu že omenjali (tule: KLIK), se bliskovito bliža eden najlepših slovenskih tradicionalnih praznikov – Halloween. V luči plandemije pa na znamenitem Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) na slovensko javnost naslavljajo nekaj priprošenj.

Vse od začetka plandemije v marcu lani, NIJZ slovenski javnosti redno, artikulirano, vsem razumljivo in zelo jasno zagotavlja smernice, kako varno preživeti te težke in zastrašujoče čase. Zdaj, ko vstopamo v najbolj grozljiv čas v letu, tako na NIJZ priporočajo, naj ljudje prihajajoče noči čarovnic ne izkoriščajo za dodatno strašenje ter ustvarjanje panike, saj naj bi bila populacija itak že precej prestrašena.

V umirjenem tonu pravijo, da javnost s strašnimi napovedmi zalagajo dovolj že sami (novi sevi, ŽNJ različice, poživitveni odmerki …), zato ni potrebe po dodatnem ustvarjanju slabe volje. Zanjo so v tej državi namreč pod vodstvom Vlade zadolženi oni.

Dobr’, temu se res ne da oporekati.

Sklicujoč se na raziskave, ki kažejo, da sta strah in tesnoba zaradi plandemije, naraščajočih družbenih nemirov, političnih delitev in negotove gospodarske prihodnosti najvišja v zgodovini, NIJZ poziva Slovence vseh starosti, naj se izogibajo hiš in stanovanj, kjer bo na oknu izdolbena buča s svečo. Še bolj opozarjajo na to, naj se prebivalci (spet omenjajo le Slovence, ni pa točno jasno, ali zadeve veljajo tudi za državljane Slovenije drugih narodnosti) nikar ne lotevajo postavljanja kakih strašljivih Halloween inštalacij – morda v stilu pokopališča, ali česa podobnega) pred vhodnimi vrati, na dvoriščih in vrtovih …

No ja, britofa na svojem vrtu človek menda res ne potrebuje.

NIJZ je v zadnjih dneh na Twitterju svoja priporočila objavil v seriji twitov:

 

Čeprav bo sledenje navodilom zagotovo preprečilo nekaj siceršnje zabave v prihajajočih dneh, pa upamo, da Slovenci na tej točki plandemije vseeno razumejo pomen teh razmeroma majhnih žrtev za dobro celotne družbe. Življenja je namreč potreno reševati!

Kaj menite pa vi? Ste dovolj prestrašeni, da boste letos na tradicionalni slovenski praznik Halloween spremenili svoje navade? Če niste, pač glejte še malo televizije. Ali pa menda menite, da je to le še en v vrsti primerov, s katerimi nas posiljuje vlada?

Sporočite nam v komentarjih!

Vir fotografije: KLIK

———-
Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Vir informacij: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements