web analytics
12. junija, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Začetek sezone ferat in akcija “Prijatelji ferat”

V Kranjski Gori počasi prehajajo v novo poletno turistično sezono. Z njo se začenja tudi sezona ferat. Ferate višje v gorah bodo sicer morale še malce počakati, tiste nižje na destinaciji pa že vabijo v svoj objem.

Z vsakoletnim povečevanjem obiska je najpomembnejši postal prav varnostni vidik aktivnosti v naravi. Zato so odgovorni v sodelovanju z lokalno skupnostjo, podjetjem Infrasport d.o.o. in Občino Kranjska Gora vzpostavili akcijo »Prijatelji ferat«.

Akcija je namenjena vsem obiskovalcem in služi ozaveščanju obiskovalcev o pravilni in varni uporabi ferat. Vse ferate, ki se nahajajo na destinaciji, so Kranjskogorci združili pod eno streho in jih bodo predstavljali kot enotno znamko, skladno z aktualno grafično podobo za večjo prepoznavnost na trgu.

V destinaciji kranjska Gora težijo h karseda optimalnim pogojem uporabe njihovih ferat, zato bodo te ves čas pod drobnogledom, vse morebitne poškodbe pa nemudoma sanirane. Ferate bodo redno očiščene in pripravljene na uporabo. Na kontaktno številko napisani na informacijskih tablah bodo lahko svoja opažanja sporočili tudi uporabniki.

S ciljem narediti “FERATE Kranjska Gora” kar najbolj prepoznavne, so se odločili ferate združiti pod enoten znak. Vsaka posamezna ferata pa bo še vedno opremljena s pripadajočim imenom. Pripravljajo tudi prenovljene in osvežene informacijske table, usmerjevalne table in talne označbe.

Največja novost, ki jo bodo predstavili uporabnikom ferat in jo nekatere izletniške točke že poznajo, je lastna vpisna knjiga, ki bo obiskovalce čakala na vrhu vsake ferate.

Urejanje in vzdrževanje ferat bodo obiskovalci in uporabniki lahko podprli z nakupom zapestnice »Ferate Kranjska Gora« ter na ta način podprli prizadevanja lokalnih turističnih delavcev. Cena zapestnice je simbolična, znaša 7€ in je na voljo v turistično-informacijskih centrih na destinaciji, Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani in v športni agenciji Kofler sport v Mojstrani.

Podobno akcijo bodo v nadaljevanju pripravili še za pohodnike in kolesarje. Rdeča nit vseh načrtovanih akcij pa je spoštovanje narave, spoštljivo vedenje do lokalnega prebivalstva in varnost obiskovalcev.

Vir: Mojca MEŽEK, Turizem Kranjska Gora 

Advertisements