web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

7 avgusta, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Začenja se ”Bralnica” na vrtu Sokolskega doma Škofja Loka

Delite:

Javni zavod Sokolski dom iz Škofje Loke bo tudi letošnje poletje na vrtu Sokolskega doma Škofja Loka izvedel t.i. Bralnico. Potekala bo od 7. julija do 25. avgusta. Poleg pestrega nabora knjig in revij, ki jih prijazno posodi Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka in jih bodo obiskovalci lahko v prijetnem hladu sence prebirali vsak dan od 17. do 20. ure, bo poskrbljeno tudi za zanimiv spremljevalni program, ki ga Sokolski dom Škofja Loka pripravlja v sodelovanju z društvi, zavodi in posamezniki.


Letošnjo Bralnico bodo na pot pospremile uglasbene pesmi Toneta Pavčka na koncertu za otroke Sonce in sončice po vsem svetu. Že dva dni po odprtju bo Bralnica gostila literarno srečanje ob izidu nove številke literarne revije Sejalec. Nadalje bo tudi mednarodno obarvana – brali bodo poezijo v tujih jezikih in prevode v materinščino ter predstavili avtorja in protagonista knjige Trije spomini: Med Hajfo, Alepom in Ljubljano. Velik del programa bo namenjen najmlajšim (delavnica Spomini na drugačno pomlad, plesno-gibalna pripoved Žirafa Cveta in njena zgodba, premierna bralna izvedba pravljice Svinjska štorija) in mladim (druženje z Mladimi literati, predstavitev romanov na maturi). Če bodo epidemiološki pogoji to dovoljevali, bodo sezono sklenili 25. avgusta na Trgu pod gradom s koncertom Nece Falk Maček Muri in Muca Maca. Spored julijskih dogodkov najdete na letaku spodaj.


 Vabljeni torej na vrt Sokolskega doma, na najlepšo zeleno teraso sredi mesta, da se ohladite ob kakovostni literaturi in se družite ob zanimivih zgodbah. V primeru dežja Bralnica odpade, spremljevalni program pa bo izveden v eni od dvoran Sokolskega doma Škofja Loka.

Organizatorji prireditev na Bralnici so:

  • Javni zavod 973 in Sokolski dom Škofja Loka,
  • JSKD OI Škofja Loka,
  • Familija in MDC Blok,
  • KD Grable,
  • Društvo prijateljev mladine Škofja Loka in
  • Društvo upokojencev Škofja Loka.

Bralnico organizirajo ob podpori Občine Škofja Loka.

Ker je v primeru združevanja oseb na javnih krajih in prireditvah potrebno upoštevati priporočila NIJZ, bodo organizatji v primeru velikega števila obiskovalcev omejili vstop.

Veseli bodo vašega obiska!

Vir informacij: Jernej TAVČAR, Občina Škofja Loka

 

Delite:
Advertisements
x