web analytics
23. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Za začetek žalostnega decembra v Kranju postavili novoletni smreki

Zadnji dnevi leta 2020 bodo očitno zaradi soočanja s situacijo povsem drugačni od decembrsko-prazničnih v minulih letih. Kljub temu bo Mestna občina Kranj poskrbela za prednovoletno vzdušje v mestnem središču in po krajevnih skupnostih. Odgovorni bi na ta način radi občankam in občanom v tem času pričarali občutek domačnosti in topline (berite: da je vse v redu). Zato stari Kranj od srede že krasita dve pravi novoletni smreki, pripeljani iz Besnice in Preddvora.

sdr

Prošnja Mestne občine Kranj (MOK) in Zavoda za turizem in kulturo Kranj (ZTKK), ki je bila naslovljena na občanke in občane, naj Kranju podarijo božično drevo, je naletela na dober odziv. Izbor je potekal med 12 smrekami. Za najbolj veličastni sta se izkazali smreka Ivanke Kuralt iz Besnice in smreka Jutte Marie Auersperg iz Preddvora. Slednja potrjuje dobro sodelovanje med občinami, pri čemer je pomagal župan Preddvora Rok Roblek. Prva meri 13 metrov v višino, stala bo na trgu pred Prešernovim gledališčem, druga je visoka kar 18 metrov, krasila pa bo Glavni trg. Novoletni smreki bosta zažareli v četrtek, 3. decembra, ko bodo v Kranju prižgali praznične luči. Letos bo zaradi situacije v povezavi s covid-19 decembrski program, ki bo zahteval medosebno razdaljo, povsem drugačen, zato tudi množičnega dogodka ob prižigu luči ne bo. Bo pa mesto, sicer z dodatnim poudarkom na okrasitvi, ponudilo prijeten sprehod v krogu najbližjih, s katerimi si bo moč pričarati vsaj kanček prazničnega razpoloženja. 

MOK in ZTKK se zahvaljujeta donatoricam smrek in vsem, ki so se odzvali s svojimi predlogi. Hkrati pa občanke in občane že zdaj vabijo, da se jim oglasijo, če bi Kranju podarili samoraslo smreko, visoko vsaj 15 metrov, za okrasitev mesta leta 2021.

No evo, kako se mamo fajn …

Vir: MO Kranj

Advertisements