web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Z MO Kranj pozivajo k upoštevanju ukrepov in solidarnosti

Dogajanja v zvezi z … saj veste katerim … virusom že osem mesecev zaznamujejo vsakodnevno družbeno delovanje v državi. Da bi zajezili njegovo domnevno nenadzorovano in nevarno širitev, oblast predpisuje dosledno držanje zdaj teh, drugič drugih – bolj ali manj razumljivih in smiselnih – zaščitnih ukrepov. Prebivalci si seveda želijo, da bi se šole spet odprle in zagnalo celotno gospodarstvo. Na MO Kranj pravijo, da je to mogoče le z odgovorno držo vseh državljanov. Mestna občina Kranj svoje občanke in občane naproša, da poskrbijo za svoje zdravje, zdravje svojih najbližjih in ranljivih skupin.

V začetku tedna je vse razveselila sijajna novica. Fajdigova ambulanta, ki jo obiskujejo ljudje brez urejenega zdravstvenega zavarovanja, zanje pa prostovoljno skrbijo zdravniki, medicinske sestre, farmacevtka in drugo osebje, je prejela donacijo Komunale Kranj, o čemer smo že pisali (poglejte si TULE). Le-ta je Fajdigovi ambulanti spričo svoje družbene odgovornosti priskrbela napravo za razkuževanje prostorov – oziroma kar dve – za kar v ambulanti sami niso imeli sredstev.

Z opisano donacijo Fajdigova ambulanta še naprej lahko nemoteno deluje, svojemu osebju pa zagotavlja večjo varnost. Na MO Kranj pravijo, da je tovrstna gesta spodbudno vodilo za celotno lokalno skupnost, v kateri pa številni občani in občanke že itak izkazujejo držo za vzor. Na poziv o potrebi po prostovoljcih se je recimo odzvala članska ekipa Odbojkarskega kluba Triglav. Izven časa treningov so ponudili pomoč civilni zaščiti Mestne občine Kranj (MOK).

Na MOK so ponosni na tovrstno odzivnost. Poudarjajo pomembnost solidarnosti v kriznem času. Občanke in občane naprošajo, da potrpijo tudi v naslednjih tednih, v katerih bo treba sobivati z virusom, in se dosledno držijo zaščitnih ukrepov še naprej. Zbiranja so prepovedana, nujno je zmanjšanje stikov na minimum, izjema so le tisti z ožjimi družinskimi člani in člani istega gospodinjstva. Vodstvo MOK jih naproša, naj poskrbijo za higieno rok in kašlja, nosijo zaščitne maske v zaprtem in na prostem, delujejo samozaščitno in spoštujejo omejitev gibanja. Le tako bo skupnosti uspelo zajeziti širitev okužb z virusom in vrniti življenje v ustaljene tirnice, ki jih je bila družba vajena pred pojavom covid-19. Cilj bo mogoče uresničiti le s sodelovanjem, kolektivno odgovornostjo, spoštovanjem sočloveka in zdravja kot največje vrednote.

Mi … mi, ki smo neodvisen in povsem ljubiteljski medij, pa pravimo, da je na svoje zdravje sicer potrebno paziti, v to ni nobenega dvoma. Vse tole zgoraj pa je strašansko PR-nakladanje. Ustaljenih tirnic, kakršne smo poznali pred vsem tem zločinom, ki se dogaja, namreč ne bomo doživeli nikoli več! Preveč škode je bilo storjene …

Vir naslovne fotografije: KLIK
Vir informacij: MO Kranj

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
5 min read