web analytics

Vzorna nuna

Delite:

Sestra Martina je bila vse življenje vzorna redovnica; vse do dne, ko se ji je življenje izteklo in je bila poklicana pred samega nebeškega ključarja. Ko se je približala vratom, se je oglasil sam Sveti Peter:

Počakajte, sestra Martina … ne tako hitro!

Sestra je presenečeno pogledala in izdavila:

Vse življenje sem bila dobra in predana Gospodovemu delu. Od trenutka, ko so me sestre v samostanu prevzele še kot dojenčico, pa vse do dne, ko sem umrla … Življenje sem posvetila Bogu! 

Prav v tem je problem, je odvrnil Sveti Peter. Ker ste bili tako vzorni, se nikoli niste naučili, kakšna je razlika med prav in  narobe. Če želite priti v nebesa, boste naposled morali poznati razliko med pravim in napačnim.

Hm. Kaj pa lahko storim? Naredila bi karkoli, da bi lahko vstopila v nebesa! Sestra Martina je nemočno vila roke.

Moral vas bom poslati nazaj na Zemljo. Ko pridete tja, želim, da pokadite cigareto.  Pokličite me takoj, ko končate. Nato bova razpravljala o vaši situaciji. Sveti Peter z ukazujočim glasom ni pustil nobene možnosti za ugovarjanje.

Sestra Martina se je vrnila na Zemljo, pokadila svoj prvi Marlboro v življenju in takoj nato poklicala Svetega Petra. Kašljala je in hropela.

Sveti Peter, je zavzdihnila, težko diham, v ustih imam ogaben okus, ko izdihnem smrdi, omotična sem in … mislim, da sem pripravljena za k vam gor.

Dobro, je odgovoril stari svetnik, zdaj ste končno začeli dobivati občutek za prav in narobe. Še enkrat se boste vrnili dol, spili nekaj močne pijače in me poklicali, ko boste pripravljeni.

Kaj pa ji je drugega preostalo, sestra Martina je ubogala. Spila je nekaj Jackov Danielsov … pravzaprav se ga je pošteno usula … in takoj spet poklicala Svetega Petra.

Sveti Peter, v glavi se mi vrti … ta grozna tekočina mi je požgala grlo in me spravila v bruhanje … ne bi smela tega piti! Sem zdaj storila dovolj, da bi vstopila v Nebesa?

Dobro, dobro, je pomirjujoče dejal nebeški ključar. Zdaj očitno resnično začenjate opažati razliko med pravim in napačnim. 

Dodal je še: Želim, da se še tretjič vrnete na zemljo, poiščete privlačnega moškega in ga spoznate v svetopisemskem smislu. Nato me pokličite.

Minilo je teden dni, preden je sestra Martina poklicala Svetega Petra:

Ojla Perči … Tina tlele … en cajt me nau …

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

2 thoughts on “Vzorna nuna

  1. Tole z nuno dokazuje, da v življenju bolje kotiraš, če si nepošten. Če dodam še moško manipulacijo, se vprašam kako ssploh lahko pošteno živiš !?
    Izrek, “da pridna dekleta pridejo v nebesa, poredna pa še dlje” drži ali ne!?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.