web analytics

Voznica s štirimi promili alkohola v krvi!!!

Delite:

Gorenjski  Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel:

  • 13 obvestil o prometnih nesrečah – izstopali so kolesarji;
  •  21  kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 6 v zasebnem prostoru – v obeh segmentih kršitev javnega reda največkrat zaradi hrupa;
  •  s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma in poškodovanja tuje stvari;
  • zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli tri vozila;
  • policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane konoplje in vodijo postopek;
  • v Kranju so kriminalisti včeraj popoldan obravnavali smrt moškega na javnem kraju brez znakov nasilja ali kaznivega dejanja;
  • obravnavana sta bila dva požara, obakrat v Bohinju. V enem primeru je zaradi okvare zagorel osebni avtomobil – požar je pogasil že lastnik sam; v drugem pa je bil zaradi ognja poškodovan čebelnjak. Okoliščine kažejo, da je lastnik pred požarom sam kuril star les, ogenj pa se je ob njegovi odsotnosti ponovno vnel.
  • iz prometa je bila včeraj popoldan izločena voznica z ekstremnimi štirimi promili alkohola (1,83 mg/l) in še eden z dvema (0,90 mg/l).
  • intervencije v gorah so v zadnjih 48 urah potekale na Mojstrovki – zaplezan, brez poškodb; Stolu – poškodba noge pri sestopu; in Prisojniku, kjer so planinci na gori obstali zaradi strahu in pomanjkljive opreme
  • na Kamnitniku je včeraj opoldan s stene padel plezalec in se poškodoval. Padel je med pripenjanjem. Nekaj časa je bil v nezavesti.
Sponzoriran oglas (KLIK)

***
Nesreče   s   poškodbami

V  zadnjih  dveh  dneh  so  gorenjski  policisti obravnavali sedem prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. V kar petih so bili udeleženi kolesarji in v še eni otrok s skirojem. Dve nesreči
kolesarjev sta se zgodili zaradi neupoštevanja pravil o prednosti pri zavijanju  –  obe  v Lescah, ena na Jezerskem zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa, v Tržiču sta bočno trčila kolesar in voznik avtomobila, v Kranju je na pločniku padel otrok na skiroju, dva kolesarja pa sta bila udeležena še v nesreči na Ambrožu pod Krvavcem. Prvi je padel med opozarjanjem kolesarja za seboj na prihajajoči avtomobil, drugi pa med naglim zaviranjem. Vsi udeleženci so bili telesno poškodovani.Še eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami pa so na avtocesti obravnavali prometni policisti. Dve vozili sta trčili zaradi prekratke varnostne razdalje.

V  zadnjem  obdobju  gre  kolesarjem razmeroma slabo in se v večjem številu pojavljajo  v prometnih nesrečah. Krivda za to je tako na njihovi strani, kot tudi na strani voznikov motornih vozil, ki jih pogosto spregledajo. Zato jih vse pozivamo k bolj varni udeležbi v prometu in ustreznemu predvidevanju posameznih situacij. Z več previdnosti bo tudi manj nesreč.

***
Voznica bi verjetno morala biti v komi, ne v avtu

Kranjski policisti so na podlagi prijave nezanesljive vožnje včeraj popoldan obravnavali voznico, ki
po cesti »slalomirala« s kar štirimi promili alkohola. Ko so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, je naprava pokazala kar 1,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. To je stopnja, pri kateri človeške funkcije niso samo oslabljene ampak že začnejo odpovedovati. Voznica bi verjetno morala biti v komi, ne v avtu za volanom. Človekove reakcije za vožnjo so sicer že precej zmanjšane pri 0,5 promila, ko ni več možna normalna vožnja.

Nekoliko manj, a vseeno zelo veliko alkohola je imel v izdihanem zraku danes ponoči tudi voznik avtomobila, ki je elektronski alkotest pokazal rezultat dva promila oziroma 0,90 mg/l alkohola.

Še trem voznikom so policisti zasegli vozila. Eden je bil »samo« brez veljavnega  vozniškega dovoljenja,  drugi  je ob tej kršitvi tudi odklonil strokovni  pregled  in vozil neregistriran avtomobil z drugimi registrskimi tablicami, tretji pa se je policijski kontroli poskušal izogniti z begom,
vendar je zaradi prehitre vožnje pristal in obstal na krožišču. V postopku se ni upiral.

Tukaj ne gre za majhne napake voznikov ampak zelo tvegana in ogrožajoča početja,  ki  se  v  delčku sekunde lahko spremenijo v tragedijo. Zato ne počnite tega.

Sponzoriran oglas: KLIK

***
Kriminaliteta

V petek ponoči je bilo na Kidričevi cesti v Kranju vlomljeno v gostinski obrat. Storilec ni odtujil ničesar.

Na Ljubljanski cesti v Radovljici  so  policisti  obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil manjši znesek gotovine.

Na Jesenicah pa so policisti v petek obravnavali tatvino dražjega električnega kolesa, ki ga je storilec odpel z nosilca na avtomobilu in se z njim odpeljal. Policisti so kolo in osumljenca včeraj našli in ga obravnavajo zaradi kaznivega dejanja.

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja