web analytics

Vlomi, tatvine, kraja goriva …

Delite:

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

– 3 obvestila o prometnih nesrečah;
– 2  kršitvi  predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru;
– s  področja  kriminalitete naznanila sumov kaznih dejanj tatvine, vloma  in  ponareditve  denarja (trije  bankovci  za 20 eur so bili unovčeni na javni prireditvi);
– policisti  so včeraj trem osebam zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo postopke;
– zaradi  vožnje  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo

Tudi danes zjutraj v polovični zapori  Delavskega mostu ni bilo posebnosti. Včeraj je v popoldanski konici  zaradi  težjega vključevanja tovornih vozil prihajalo do krajših zastojev na avtocestnem  izvozu Kranj-zahod  proti  Polici, ker gre za razmeroma kratek  izvozni krak in križišče. Promet na priključku Kranj-vzhod oziroma na relaciji Šenčur – Primskovo je potekal počasi. Situacija je približno enaka kot  pred zaporo. Policisti bodo v konicah še naprej na relaciji na mestih,  kjer je moč pričakovati zastoje.
Vozniki naj bodo strpni.

***
Tatvina goriva

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan obravnavali voznika brez nameščenih registrskih oznak na osebnem avtomobilu. V dodatnem preverjanju  so  pridobili  informacijo,  da  je moški nekaj minut prej na bencinskem servisu izvršil tatvino goriva. Zaradi prometnega prekrška proti njemu  vodijo  prekrškovni  postopek, za tatvino goriva pa ga bodo kazensko ovadili.

***
Tatvina

Neznani  storilec je včeraj preko dneva v prodajalni v Radovljici izkoristil  nepazljivost zaposlenih in z delovnega pulta odtujil denarnici. V prodajalnah so zaposlenim največkrat odtujene denarnice. Policija zato zaposlenim svetuje: stvari ne puščajte  na  mestih,  kjer so dosegljive drugim ljudem, oziroma nikakor ne na mestih, do kamor lahko neovirano dostopajo, ko se ukvarjate s strankami.

***
Vlomi

Včeraj  ponoči  je  bilo  v  Vogljah vlomljeno v lopo in počitniško prikolico. Storilec je odtujil sončni kolektor. Že preko vikenda je bilo na Ulici  Heroja  Verdnika  na  Jesenicah  vlomljeno  v skladišče. Lastniki ne pogrešajo ničesar.

***

Ostala kriminaliteta

Kranjski kriminalisti so včeraj okoli 20.40 na Poštni ulici v Kranju obravnavali prijavo drznega vedenja dveh neznanih oseb, ki sta  zamaskirani  vstopila  v  pekarno in do prodajalke. Ko ji je eden usta prekril z roko, je prodajalka z vpitjem začela opozarjati nase, storilca pa sta  kraj hitro zapustila. Eden od njiju je bil visok okoli 180 cm, oblečen je  bil  v  sivo trenerko in temno bundo. Na glavi je imel črno kapo, preko ust  pa  rdeč  šal. Poškodovan ni bil nihče, nevarni predmeti pri storilcih niso bili opaženi. O dejanju kriminalisti še zbirajo obvestila.

***
Iščemo lastnike

Škofjeloški policisti so prejšnji petek, 22. marca ponoči, zaradi  kršitve  hišnega  pripora  obravnavali Škofjeločana, ki je imel pri sebi  predmete,  ki verjetno izvirajo iz kaznivih dejanj. Istega moškega so prejšnji  teden  policisti že obravnavali zaradi vloma v gradbena zabojnika na območju Škofje Loke in tatvine orodja. Preiskovalni sodnik je osumljencu po  dejanju  odredil  pripor. Fotografije predmetov si lahko ogledate spodaj. V kleteh, garažah  in  drugih  pomožnih  prostorih  prosimo preverite, če so predmeti morebiti vaši in se z dokazili oglasite na Policijski postaji Škofja Loka.

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja