web analytics

Vloma na Sp. Plavžu in Podmežaklo ter …

Delite:

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

– 3 obvestila o prometnih nesrečah;
– 5  kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
– s področja  kriminalitete naznanila sumov kaznih dejanj tatvine, vloma in poškodovanja tuje stvari;
– policisti so včeraj dobili obvestilo o nesreči v gorah. Pod Češko kočo na Jezerskem si je planika pri padcu poškodovala nogo;
– tržiški policisti so izsledili skrbnika psa, ki naj bi glede na prijavo povzročil padec jahačice s konja v soboto opoldan na območju Podljubelja. Ugotovili so, da pes ni bil razlog za dogodek. Skrbnika živali so opozorili na pripetost živali;

Do 31. marca je aktualna preventivna akcija za večjo varnost motoristov.
Danes zjutraj v polovični zapori Delavskega mostu ni bilo posebnosti, policija pa je v  pripravljenosti še za popoldansko prometno konico, ko pričakuje večjo zgostitev prometa in tudi morebitno večjo gnečo na priključku Kranj-zahod ter relaciji Šenčur  –  Primskovo. Vozniki naj se obnašajo strpno.

***

Promet 

Policisti  so včeraj opoldan na območju Nemškega rovta obravnavali dve nesreči motoristov, ki sta padla en za drugim. Vozila sta v manjši skupini motoristov, ko je prvemu v ovinku zdrsnilo zaradi neprilagojene hitrosti, sledil pa mu je še drugi, ki je na istem mestu prav tako padel. Utrpela sta telesne poškodbe.

Še eno nesrečo motorista so policisti obravnavali tudi že dan prej, v soboto. V Podreči je motorist zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo in se lažje poškodoval.

Promet  na  cestah  je  čedalje  gostejši in motoristom ne dopušča napak in nepripravljenosti. Policija opozarja, naj motoristi poskrbijo za svojo varnost, ostalim voznikom pa sporoča, naj bodo na motoriste pozorni.  Upoštevati je potrebno, da je vožnja z motorjem bistveno bolj dinamična, premiki so lahko hitrejši kot z osebnim vozilom, motoriste pa je zaradi vsega tega lažje spregledati.

***

Kriminaliteta 

V soboto ponoči je bilo na Spodnjem Plavžu na Jesenicah vlomljeno v delavnico. Odtujen je bil manjši znesek denarja. Na Mencingerjevi ulici, prav tako na Jesenicah, pa je bilo z razbitjem stekla vlomljeno v osebni  avtomobil; izvršena je bila tatvina denarja iz denarnice. Na Jesenicah so policisti  včeraj  obravnavali  še  poskus  vloma v garažo na Cesti maršala Tita, na Blejski Dobravi pa danes vlom v poslovni objekt.

Dva  vloma v stanovanjski hiši sta bila obravnavana še na Partizanski cesti na Bledu in v Srednji vasi v Šenčurju. Lastniki ne pogrešajo ničesar.

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja