web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Visok jubilej gospoda Jagodica

Martin Jagodic, krajan Zlatega polja, je včeraj, prav na Martinovo, praznoval stoti rojstni dan. Njegov sin Tomaž je ob tem povedal, da stoletnik obožuje dobre knjige, pomembna sta mu družina in dom, o receptu za dolgo življenje pa pravi, da delo krepi človeka.

Martin Jagodic se je rodil leta 1920 na dan, ko goduje sv. Martin. Živi na Zlatem polju v Kranju, ima hčer in sina ter tri vnuke. Trenutno okreva po operaciji kolka, sicer pa je dobrega zdravja, letom primerno. Zelo rad se spominja in pripoveduje o prigodah iz časa službovanja. V svojem prostem času – gospod pravi, da ga v življenju ni imel ravno veliko – se je rad posvetil dobrim knjigam. Knjige še vedno polnijo njegove police, tako doma kot na vikendu, kjer se z veseljem loti tudi dela na vrtu in urejanja hiše ter okolice.

 

Ob častitljivem jubileju je župan Matjaž Rakovec podpisal častno listino, ki jo ob visokem jubileju prejmejo slavljenci z območja Mestne občine Kranj. Osebni obisk in čestitka slavljencu tokrat zaradi omejitev zdravstvene epidemije nista bila možna.

Stoletniku Martinu Jagodicu želimo, da bi mu še naprej dobro služilo zdravje. Svoj častitljivi jubilej pa je gotovo primerno praznoval v krogu svojih najbližjih.

Vir: Katja ŠTRUC, MO Kranj

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
5 min read
1 min read