web analytics
16. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Virus napadel tudi DSO v Medvodah – iščejo prostovoljce

Do nas je prišla informacija, ki je od začetka epidemije nekako zelo verjetna, pa vseeno je bilo upati, da se ne bo pojavila. Upanje se žal ni uresničilo, saj se je koronavirus konec prejšnjega tedna pojavil tudi med stanovalci DEOS Centra starejših Medvode, kjer se hitro širi, saj je bilo do včerajšnjega dne potrjenih že 18 okužb med stanovalci, okuženi pa so tudi nekateri zaposleni.

Občina Medvode s Civilno zaščito Medvode dnevno spremlja situacijo in je Centru starejših Medvode že ponudila vso razpoložljivo pomoč. Na občini pravijo, da so prišli do trenutka, ko bo morala tamkajšnja skupnost ponovno stopiti skupaj in dokazati, da je s skupnimi močmi zmožna premagati vse izzive. V tem kontekstu se na svoje občane obračajo s prošnjo za pomoč pri oskrbi starejših občanov v Centru starejših Medvode.

Iščejo prostovoljce, ki bi bili pripravljeni dnevno nuditi pomoč pri negi starejših, hranjenju in osebni higieni. Prostovoljci bodo pomoč nudili zdravim oskrbovancem, medtem ko bodo zaposleni svoje napore vlagali v oskrbo okuženih stanovalcev. Prostovoljci bodo deležni hitrega usposabljanja za oskrbo starejših, skupine pa se bodo predvidoma po dveh tednih zamenjale.

Zato vsakega, ki je zdrav, brez kroničnih bolezni, polnoleten in pripravljeni pomagati, vabijo, da se oglasi po elektronski pošti na cz@medvode.si ali pokliče na številko 01 361 95 25. Prosijo, da zainteresirani posredujejo naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • EMŠO,
  • kraj rojstva,
  • naslov prebivališča,
  • telefon in e-pošto,
  • izobrazbo in
  • dosedanje izkušnje z nego starejših,
  • podatek ali imate opravljene kakšne tečaje s področja prve pomoči ali nege,
  • podatek ali ste že preboleli COVID-19 in
  • podatek o tem ali ste član katerega od lokalnih društev ali organizacij.
Prostovoljci bodo v času dela v centru testirani za COVID-19, zagotovljena je tudi vsa potrebna zaščitna oprema z zavedanjem, da 100 % zaščite pred okužbo ni možno zagotavljati. Če ste svojo prostovoljno pomoč pripravljeni nuditi na kakšnih drugih področjih (logistika, fizična dela, …) bodo prav tako veseli klica ter  vas bodo vpisali v bazo prostovoljcev Civilne zaščite Medvode.
DEOS center starejših Medvode zaradi slabe epidemiološke situacije še naprej ostaja zaprt za obiskovalce. Zaposleni v želji po hitri preprečitvi širjenja okužb in kvalitetni pomoči vsem oskrbovancem vsakodnevno vlagajo izjemne napore. Hvaležni bodo za vsakršno pomoč in podporo. Stanovalci so se primorani zadrževati v svojih sobah, zato jim najbolj primanjkujejo človeški stiki in bližina. Še posebej v teh dneh bodo veseli vaših pisem, voščilnic in klicev.
Na Občini Medvode pravijo, da je kljub drugačnemu mnenju nekaterih epidemiološko stanje v državi ter tudi tamkajšnji občini še vedno zelo resno, kar dnevno kažejo številke okuženih in hospitaliziranih. Zato ponovno pozivajo vse občane k doslednemu upoštevanju vseh veljavnih ukrepov. 
Medvoščani so že večkrat dokazali, da znajo stopiti skupaj in ni dvomiti v to, da bo tudi tokrat enako.
Situacijo v DEOS Centru starejših Medvode lahko spremljate na njihovi spletni strani.
Še enkrat: prijavite se lahko po elektronski pošti na cz@medvode.si ali na številko 01 361 95 25.
Vir: Matej Osolnik, Občina Medvode
Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read