web analytics

Včerajšnje neurje je terjalo svoj davek!

Delite:

Kakor je to veljalo za ostale včerajšnje novice, je manjkalo tudi poročilo gorenjskih reševalcev. Zato vam, dragi bralci Jeseničana, tokrat predstavljamo poročilo za zadnjih 24 ur:

Reševanja obolelih oseb

Ob 7.29 je na Strojarski ulici, občina Žiri, v industrijskem objektu oseba padla v nezavest. Gasilci PGD Dobračeva so ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

Ob 8.23 so na Ulici bratov Rupar, občina Jesenice, gasilce GARS Jesenice nudili pomoč pri prenosu obolele osebe reševalcem NMP Jesenice.

Ob 8.35 je v naselju Grad, občina Cerklje na Gorenjskem, oseba zaradi pika čebele doživela anafilaktični šok. Prvi posredovalci PGD Cerklje na Gorenjskem so ji nudili prvo pomoč, do prihoda reševalcev NMP Kranj. Ob 12.05 je posredoval helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP v SB Jesenice, od koder so prepeljali obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Požari v objektih

Ob 12.04 so se v Podlubniku, občina Škofja Loka, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Stara Loka so saje pogasili, pregledali dimnik in okolico ter prepovedali nadaljnje kurjenje.

Ob 15.59 je na Zgornjem Jezerskem, občina Jezersko, zagorela izolacija v stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Jezersko in GARS Jezersko so požar pogasili, okolico pregledali s termovizijsko kamero in postavili gasilsko stražo.

Ob 18.04 je na Partizanski cesti v Škofji Loki gorelo leseno ostrešje zapuščenega objekta. Gasilci PGD Stara Loka in Škofja Loka so požar pogasili in požarišče preverili s termovizijsko kamero.

Sponzoriran oglas: KLIK

Tehnična in druga pomoč

Ob 6.08 je na Dražgoški ulici v Kranju oseba ostala v pokvarjenem dvigalu. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom osebo rešili, dvigalo odklopili iz obratovanja in obvestili pristojnega serviserja.

Ob 7.00 so gasilci GARS Kranj posredovali v naselju Potoče v občini Preddvor, kjer se oseba ni odzivala na telefonske klice. V stanovanjski objekt so vstopili preko balkona in omogočili vstop reševalcem

Ob 16.27 je v naselju Rupa Kranju meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Vodo so prečrpali gasilci GARS Kranj in PGD Primskovo.

Ob 16.46 je na Savski Loki v Kranju meteorna voda zalila poslovni objekt. Vodo so iz objekta prečrpali gasilci GARS Kranj in PGD Breg ob Savi.

Ob 16.50 je v naselju Čirče, občina Kranj, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Vodo so prečrpali iz objekta gasilci GARS Kranj in PGD Primskovo.

Nesreče v cestnem prometu

Ob 10.21 je na cesti pred naseljem Kropa, občina Radovljica, padel motorist in se poškodoval. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj prometne nesreče ter pomagali reševalcem NMP Radovljica in Bled pri oskrbi in prenosu poškodovanca.

Ob 16.50 je v naselju Kokra, občina Preddvor, vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v telefonski drog. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom dvignili vozilo z brežine in ga postavili na vozišče. O nesreči so bile obveščene pristojne službe.

Sponzoriran oglas (KLIK)

Poplave

Ob 16.30 je v naselju Srakovlje v občini Kranj, meteorna voda zalika kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Kokrica so izčrpali nateklo vodo.

Ob 16.28 je v naselju Kamna Gorica, občina Radovljica, meteorna voda nanosila blato na vozišče. Gasilci PGD Kamna Gorica so preusmerili meteorno vodo nazaj v hudournik in očistili blato z vozišča.

Ob 16.53 je v naselju Voklo, občina Šenčur, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Voklo so nateklo vodo izčrpali in posesali.

Ob 16.57 je na Savski cesti v Kranju, meteorna voda zalika jašek dvigala v poslovnem objektu. Gasilci PGD Britof in GARS Jesenice so izčrpali nateklo vodo iz jaška in dvorišča.

Ob 16.47 je v Spodnjih Dupljah, občina Naklo, meteorna voda zalivala gospodarski objekt. Gasilci PGD Duplje so izčrpali meteorno vodo.

Ob 16.53 je v naselju Voklo, občina Šenčur, meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Voklo so s protipoplavnimi vrečami preusmerili tok vode.

Ob 16.30 je v naselju Tenetiše v občini Kranj, meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Kokrica in GARS Kranj so odprli jašek in izčrpali nateklo vodo. Objekt ni bil poplavljen.

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja