Delite:

Tudi Vrtec Tržič stopa na pot skoraj sedemstotih EKO šol, vrtcev in podobnih ustanov. V sredo, 22. januarja, smo podpisali t. i. EKOLISTINO, ki jih zavezuje, da bodo ravnali okolju prijazno. To pomeni, da bodo skrbeli za dobre odnose, zdravje in gibanje, skrbeli za okolico, vrtičke in javne površine, tudi za urejenost vrtca in njegove okolice. Potem pa so tu še dodane vrednosti, in sicer spoštljivo in odgovorno ravnanje s hrano, skrb za odpadke na vseh področjih ter varčevanje na področju vode, energije in papirja. Nenazadnje pa se zavezujejo tudi, da bodo na področju transporta ravnali ekološko.

Moram reči, da sem bil zadovoljen in navdušen nad vedenjem otrok v vrtcih, nad zavzetostjo mentoric in mentorjev, nad čudovito razstavo … Kaj vse se lepega da narediti iz ekoloških materialov,

je razložil župan Tržiča Sajovic in nadaljeval:

Moram pa reči, da bodo tukaj veliko vlogo odigrali starši, kajti starši učimo, ne le z besedami, ampak tudi z zgledom, da bo seveda tudi ravnanje doma, tako kot tudi temu visokemu ekološkemu standardu in zahtevam pritiče.

V Vrtcu Tržič pa že imamo marsikaj za pokazati, denimo v enoti Palček imamo naravno zasajeno smreko, ki jo vsako leto ustrezno osvetlimo, potem vrt z dišavnicami in medonosnimi trajnicami ter hiško za žuželke, pa še kaj bi se našlo,”

je povedal župan Sajovic in dodal: 

“Skrb za ekologijo, za okolje je širok pojem, kjer pa več kot tisoč besed, štejejo dejanja. Izraziti moram zadovoljstvo nad stanjem okolja na splošno v občini. Smo občina, kjer pijemo eno najboljših vod na Gorenjskem, dihamo dober in kvaliteten zrak, večjih onesnaževalcev nimamo, sanacija deponije pa bo v letošnjem letu okoljsko tudi zaključena.”

Vir informacij ter fotografij: Saša Pivk Avsec, Odnosi z javnostmi za Občino Tržič

Delite:
Advertisements