web analytics
7. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V Tržiču se cedita med in mleko; ne … resno – poglejte si!

Občina Tržič že več let zapored dokazuje, da sodi med najbolj prodorne, razvojno usmerjene občine v Sloveniji. Tudi letos se je uvrstila med osem finalistov za nagrado Zlati kamen, nagrado, ki jo podeljujejo občini, ki zaradi svoje razvojne, v prihodnost in v dobro vseh občanov usmerjene dejavnosti pomeni primer dobre prakse in zgled za ostale. V finale izbora za razvojno najbolj prodorno občino leta so se uvrstile Nova Gorica in Tržič iz zahodne Slovenije, Grosuplje in Logatec iz osrednje ter jugovzhodne Slovenije, območje od Koroške do Posavja bosta zastopali občini Luče in Ravne na Koroškem, iz vzhodne Slovenije pa sta se v finale uvrstili dve majhni občini iz Slovenskih Goric: Benedikt in Sveta Ana. Zlati kamen 2021 je prejela Mestna občina Nova Gorica, Občina Tržič pa plaketo Zlati kamen in srebrni certifikat ISSO.

Župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in podžupan Dušan Bodlaj v družbi predsednika RS Boruta Pahorja ob prevzemu priznanja (foto_arhiv Občine Tržič)

»Tržič odlikuje uravnotežen, celovit razvoj, kjer nobeno pomembno področje ni zanemarjeno. Letos – razumljivo – nekoliko več poudarka dajejo socialnim, zdravstvenim in humanitarnim vsebinam. Tržič je zadnji dve leti prejel priznanje za najbolj varno občino. Mesto izstopa po inovativnih in kakovostnih prijemih na področju razvoja podjetništva. V zadnjem času dajejo v kraju močan poudarek na razvoj pametne skupnosti. Poleg razvoja pametne infrastrukture namenjajo veliko pozornosti tudi digitalnemu osveščanju in usposabljanju prebivalcev. Projekt z vsebino digitalno=realno=normalno lahko velja kot primer dobre prakse. Glede na sestavljeni indeks ISSO je Tržič pridobil v petih letih 43 mest,« so v obrazložitev zapisali organizatorji.

Osnova za selekcijo 12 kandidatk, treh za vsako od štirih regij, je kompleksna večmesečna analiza občin, ki vključuje pregled kvantitativnih kazalnikov, vključenih v indeks ISSO, kvalitativno analizo občin, kjer razčlenjujemo vrsto »mehkih« dejavnikov ter vsebinski pregled ključnih projektov občine. Rdeča nit izbora za nagrado Zlati kamen 2021 je sodelovanje in soustvarjanje občin.

Okej no, mal smo se pohecal’ v naslovu, to je že res. Jasno je, da si v Tržiču nagrado očitno zaslužijo, saj večina ostalih gorenjskih krajev ni prišla v ožji izbor. Da bodo pa informacije, ki nam jih pošlje posamezna PR služba polne medu in mleka, je pa menda tudi jasno. Mi Tržiču in Tržičanom uravnoteženo in celovito – čestitamo.(Visited 293 times, 1 visits today)