web analytics
29. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V TRŽIČU govorijo o rekordih v letošnji turistični sezoni … povsod drugje pa godrnjajo

Tržič s svojo ekskluzivno lokacijo ob avstrijski meji, blizu največjega slovenskega letališča in v soseščini najbolj obljudenih biserov v državi, kot so Bled, Bohinj, Ljubljana in Kranjska Gora, ponuja pravo oazo miru, ki s svojo lepoto naredi vtis tudi na zahtevnejšega obiskovalca. Kakor pravijo odgovorni v Tržiču, se je zaradi koronavirusa,  turistična realnost močno spremenila. Kljub temu ali pa prav zaradi tega pa so na Občini Tržič pomladi letos ustvarili novo promocijsko kampanjo in jo poimenovali Odkrij košček raja. 

Kampanja Odkrij košček raja nagovarja obiskovalce k unikatnemu odkrivanju manj poznanih kotičkov Slovenije, med katere zagotovo spada tudi Tržič z okolico. Kampanja je trajala preko 100 dni, osredotočena pa je bila primarno na slovenski trg ter sosednje države in Beneluks. Zdaj so se odgovorni odločili, da jo podaljšajo, promocijske aktivnosti pa so prilagodili glede na aktualno stanje in potovalne omejitve.

V kampanji so poseben poudarek namenili socialnim omrežjem. Obiskovalce so vsak teden nagrajevali, s tem pa jih tudi močno angažirali; vse to preko nagradne igre Odkrij koščke raja, v kateri se je predstavilo dvanajst tržiških ponudnikov namestitev in aktivnosti.

Obiskovalci lahko na Tržiškem odkrivajo košček raja lahkih nog naokrog, saj razkošjem poti po bližnjih hribih, mestnem jedru ali številnih vaseh, ni videti konca.

Na Tržiškem je kar 30 trasiranih poti, košček raja na dveh kolesih pa lahko odkrivajo rekreativni in zahtevnejši kolesarji.

Tisti, ki želijo Tržiško odkriti s ptičje perspektive imajo na voljo kar tri izredno priljubljena vzletišča za najlepše razgledemed Ljubljano in Triglavom.  

Na Občini Tržič so z rezultati izjemno zadovoljni, saj so s svojo letošnjo kampanjo – v primerjavi z lanskim letom – pritegnili 300 % več pozornosti potencialnih obiskovalcev. Izraženo v številkah to pomeni doseženih skoraj 5 milijonov obiskovalcev socialnih omrežij, ki so ob tem generirali 150 tisoč klikov, podelili 4.727 všečkov, oglase delili 696-krat, jih 377-krat komentirali ter zbrali 833 stalnih sledilcev.

Vir: Saša Pivk Avsec, Odnosi z javnostmi za Občino Tržič

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
3 min read