web analytics
4. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V Škofji Loki topel obrok za otroke in mladostnike

Epidemija je za marsikoga prinesla tudi eksistencialne težave. Topel obrok, ki ga otroci oziroma mladostniki in mladostnice pojedo v šolah, za mnoge pomeni vir preživetja. V Občini Škofja Loka so zato aktivno pristopili k reševanju teh težav in že v prvih nekaj dneh pomagali številnim učenkam in učencem, v naslednjih dneh pa še dijakinjam in dijakom.

Na podlagi skopih informacij s strani države oziroma pristojnega ministrstva, ki je Občinam in šolam poslala preprosto okrožnico in tako obvestila šole, da organizacijo toplih obrokov za učence in dijake, ki se izobražujejo na daljavo, prevzemajo Občine, so povzročile porajanje prenekaterega vprašanja oziroma dileme. V Škofji Loki so aktivno pristopili k reševanju vseh težav, v tem tednu pa omogočili topel obrok približno 45 otrokom.

Odgovorni na Občini so se odločili, da bodo tople obroke za OŠ Škofja Loka–Mesto, OŠ Ivana Groharja, OŠ Jela Janežiča ter za dijake in dijakinje pripravljali kuharice in kuharji ter njihove sodelavci oziroma sodelavke v kuhinji v Vrtcu Kamnitnik, za OŠ Cvetka Golarja pa bodo obroke pripravljali na šoli. Obroke je tako možno prevzeti pred vrtcem oziroma OŠ Cvetka Golarja, v Škofji Loki pa omogočajo tudi dostavo, če je to nujno potrebno oziroma prevzem s strani uporabnice oziroma uporabnika ni možen. Celoten postopek je izveden v skladu z navodili NIJZ.

 

Prijave na brezplačni topli obrok so v naši občini zbirale šole same, ki so kontaktirale učenke in učence osnovnih šol. Odzivi so zaenkrat zelo dobri. Zbiranje prijav dijakinj in dijakov zaradi dejstva, da obiskujejo srednje šole iz različnih občin, še poteka, upamo pa, da bodo tudi za njih obroke zagotovili čim prej, vsekakor do konca tedna.

Brezplačni topli obrok glede na navodila Ministrstva za šolstvo sicer pripada vsem učenkam, učencem in dijakinjam, dijakom iz družin, kjer povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 382,82 evra, to pomeni tretji dohodkovni razred pri otroškem dodatku oziroma drugi pri državni štipendiji. Brezplačni topli obrok pripada tudi učenkam, učencem ter dijakinjam in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

Vir: Jernej TAVČAR, Občina Škofja Loka

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
7 min read
3 min read
2 min read