web analytics
23. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V občini Medvode začele delovati brezplačne WiFi točke

Občina Medvode je na razpisu WiFi4EU s strani Evropske komisije prejela bon v višini 15.000 EUR za namestitev opreme za brezplačni brezžični internet v javnih objektih in na javnih površinah v občini. Opremo je v preteklih tednih namestilo podjetje Telekom Slovenije d. d..

Evropska komisija želi s pobudo WiFi4EU omogočiti državljanom po vsej Evropi brezžični dostop do interneta na javnih mestih, vključno s parki, trgi, javnimi zgradbami, knjižnicami, zdravstvenimi domovi in muzeji. Možnost brezplačnega interneta bo še posebej dobrodošla za turiste, ki na mobilnih napravah nimajo zakupljenih večjih količin prenosa podatkov v tujini. Ob povezavi vas zato omrežje najprej preusmeri na spletno stran VisitMedvode.

Povezava na omrežje WiFi4EU je zelo enostavna. S svojimi mobilnimi napravami poiščite omrežja v vašem dometu. Evropska komisija se je odločila za poimenovanje omrežja WiFi4EU, ime je povsod enako, kar pomeni, da so točke dostopa WiFi4EU prepoznavne tudi drugod po Sloveniji in Evropi. Pri povezavi na brezplačno WiFi omrežje ste preusmerjeni na spletno stran, kjer se lahko prijavite z enostavnim klikom na “VSTOPITE”. Ko ste povezani z omrežjem, lahko do 12 ur brezplačno brskate po internetu z uporabo WiFi4EU. Po pretečenem 12 urnem obdobju se lahko ponovno povežete v omrežje.

Delovanje neodvisne spletne strani Gorenjska Online lahko podprete že z gesto dobre volje, ob tem pa si pridobite še ANTI-AGE SERUM. Vzelo vam bo le trenutek. In če si to lahko privoščite, razmislite ali nam kak evro lahko prispevate redno mesečno. Hvala.

 


Brezplačni dostop v občini Medvode je mogoč na naslednjih lokacijah:

  • Športna dvorana Medvode in športno igrišče ob dvorani,
  • Tržnica Medvode, Park dr. Branislave Sušnik in prireditvena ploščad,
  • Knjižnica Medvode in terasa za knjižnico,
  • TIC na železniški postaji,
  • Mladinski center Klub Jedro,
  • stavba Občine Medvode,
  • Kulturni dom Smlednik in Trg sv. Urha,
  • Čolnarna v Zbiljah.

Lokalna oblast s ponosom vabi k uporabi brezplačnega interneta na navedenih lokacijah, ob tem pa prositudi  za razumevanje, saj je sistem do uradne potrditve s strani Evropske komisije v fazi testnega delovanja. Po pregledu s strani Evropske komisije bo na vseh imenovanih lokacijah omrežje tudi ustrezno označeno.

Projekt sofinancira Evropska unija v okviru pobude WiFi4EU.

Vir: KLIK

(Visited 23 times, 1 visits today)