web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V LOVU ZA ZASLUŽKOM … pardon, v stremljenju po ureditvi parkingov

V Jasni Chalet Resortu so – v sodelovanju s podjetjem Janez d.o.o., ki se ukvarja s postavljanjem in upravljanjem parkirišč – v območju jezera Jasna spremenili parkirno ureditev.

Manjše parkirišče ob Jasna Chalet Resort je po novem namenjeno brezplačnemu parkiranju za goste apartmajev. Posebej označenih je 16  parkirišč za motoriste kot postanek pred ali po prihodu z Vršiča, parkirišče pa bo s prilagojenim sistemom zapornic motoristom omogočilo prosto prehajanje.

Brezplačno parkiranje bo po predhodni najavi s klicem na recepcijo Jasna Chalet Resorta na telefonsko številko 041 903 090 omogočeno tudi za invalide in družine z otroki s posebnimi potrebami.

Večje parkirišče je po novem zaprto z zapornicami, parkiranje tam pa je plačljivo. Plačilo je moč opraviti brezstično na parkomatu. Prvih 10 minut parkiranja je brezplačnih, prva in druga ura parkiranja staneta po 1,00 €,vsaka nadaljnja ura pa 2,00 €. Nočno parkiranje med 20.uro zvečer in 8.uro zjutraj je prav tako plačljivo, cena parkiranja pa znaša 8,00 €.

Ob vstopu na parkirišče bodo obiskovalci prejeli parkirno kartico, ki jo morajo ob izhodu vrnili. Kartica nato vrnejo v sistem in kasneje ponovno uporabijo. S tem načinom želijo še naprej slediti viziji zelene politike občine Kranjska Gora in Slovenske turistične organizacije.

Prav tako prizadevni turistični inkasanti … pardon, delavci … zagotavljajo, da bodo še naprej stremeli k načelom trajnostne mobilnosti in obiskovalce spodbujali k parkiranju svojih jeklenih konjičkov stran od jezera. Spodbujali jih bodo, da se do jezera Jasna po lepo urejeni poti poimenovani Romantična pot odpravijo peš ali s kolesi.

 

Seveda je treba prometni kaos – tako, kot tudi povsod drugje na Gorenjskem – v kar največji meri omejiti. Še posebej velja to za turistično močno obremenjeno območje, kakršno je Kranjska Gora. Ob tem pa se seveda ne moremo znebiti občutka, da gre v primeru turističnega ponudnika s čudovitim slovenskim imenom Jasna Chalet Resort pod pretvezo neke imaginarne trajnosti – mimogrede, koliko turističnih delavcev, ali pa politikov (predvsem teh, saj so oni začeli opletati s to besedo) zna v resnici definirati t.i. trajnostno mobilnost? – pri vsem skupaj le za izkoriščanje priložnosti za dodatni zaslužek. Ta pa v današnjem v cash, cash, cash svetu seveda šteje kot vrlina in … trajnostni dosežek.

Ja, pajade. Š n’ben ga ni sabo nesu!

Vir: Turizem Kranjska Gora

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read