web analytics
28. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V Fajdigovi ambulanti prosijo za prispevke za nakup naprave za razkuževanje

Fajdigova ambulanta, ki nudi brezplačne storitve ranljivim skupinam brez urejenega zdravstvenega zavarovanja, v času epidemije deli prostore z Zdravstvenim domom Kranj. Ta v njih opravlja odvzem vzorcev za ugotavljanje okužbe z novim koronavirusom. Da bi zagotovili varnost pred širitvijo virusa svojemu osebju v ambulanti – vsi delo opravljajo prostovoljno – potrebujejo napravo za razkuževanje prostorov. Zato vse člane lokalne skupnosti prosijo za prostovoljne prispevke.

Obdobje epidemije covid-19 je še posebej zahtevno za ranljive skupine, ki živijo v socialni stiski. V tovrstnih kriznih razmerah plemenita dejanja, kot je delovanje Fajdigove ambulante v Kranju, ki nudi brezplačne zdravstvene storitve ljudem brez urejenega zdravstvenega zavarovanja, dobijo še dodatno dimenzijo. Ambulanta je bila pred epidemijo odprta vsak torek popoldan, med epidemijo pa deluje le ob predhodnem naročanju na številkah 04 208 22 08 ali 031 518 372. Da bi nemoteno in varno delovala še naprej, potrebuje napravo za razkuževanje prostorov.

Zadostoval bi tudi tisočak

Zdravstveni dom Kranj zaradi prostorske stiske, ki jo je povzročila epidemija novega koronavirusa, opravlja odvzem vzorcev za ugotavljanje okužb v sprejemni pisarni Fajdigove ambulante. Delo konča ob 17. uri, sledi dve- do triurno razkuževanje prostorov z napravo, ki si jo sposojajo od zasebnih ambulant z različnih koncev Slovenije. Ranljivim skupinam je tako ambulanta v teh spremenjenih razmerah na voljo ob sobotah in nedeljah. Delovanje bi jim olajšala lastna naprava za razkuževanje, vendar za tovrsten nakup nimajo sredstev. Zanjo bi morali odšteti približno 1.000 evrov, za prečiščevalec zraka 2.500 evrov.

Z nakupom naprave bi zmanjšali tveganje zdravstvenega osebja pred okužbami z novim koronavirusom. S tem bi svoje poslanstvo nemoteno in varno izvajali tudi v prihodnje. Prostovoljne prispevke za nakup naprave za razkuževanje prostorov zbirajo na TRR SI56 6000 0000 0693 815, odprtem pri Hranilnici LON, prejemnik je Društvo Fajdigova ambulanta, Gosposvetska ulica 9, 4000 Kranj. Za dodatne informacije so dosegljivi tudi po e-pošti info@fajdigova.si. Za prispevek se že vnaprej zahvaljujejo vsakemu posebej.

Oddajanje zdravil na informacijah ZD Kranj

Številni jim prinašajo tudi zdravila, ki so še uporabna, in jih pustijo pred ambulanto. Naprošajo jih, da jih v času epidemije pustijo na drugi lokaciji, in sicer na informacijah v Zdravstvenem domu Kranj, od koder jih bo prevzelo osebje Fajdigove ambulante. Vsa zdravila pregleda farmacevtka. Uporabna nato namenijo svojim pacientom, pošiljajo pa jih tudi v najrevnejše države po svetu.

 

Vir: Katja ŠTRUC, MO Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
3 min read