web analytics
1. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V domu upokojencev kličejo na pomoč

Jeseničani znajo stopiti skupaj, ko je to potrebno. To so dokazali že večkrat. Izjema ni niti trenutna situacija, povezana s koronavirusom, kjer s sodelovanjem na številnih nivojih, tako med organizacijami kot med posamezniki, vsak dan dokazujejo, da solidarnosti in pripravljenosti na pomoč sočloveku niti virus ne more do živega.

V teh dneh pomoč potrebuje Dom upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice, kjer se zaradi več okužb s koronavirusom srečujejo s pomanjkanjem kadra. V ta namen Dom in Občinski štab Civilne zaščite Jesenice vljudno prosita za pomoč vse prostovoljce, ki bi bili pripravljeni s prostovoljnim delom v domu pomembno dopolniti manjkajočo vrzel pri delu zaposlenih. Tako delo bo vključevalo pomoč pri stiku s svojci, lažja fizična dela za pomoč stanovalcem, družabništvo in posamične sprehode stanovalcev.

V Domu pravijo, da bodo v tej situaciji dobrodošli tudi posamezniki, ki bi lahko pomagali pri negi stanovalcev in so za to ustrezno usposobljeni. Prostovoljci bodo dobili vsa potrebna zaščitna sredstva, pred pričetkom dela bo sklenjen tudi dogovor o prostovoljskem delu. Da bo delo lahko nemoteno potekalo, bo zagotovljena vsa potrebna podpora.

Pogoji so:

  • polnoletnost,
  • starost do 55 let ter
  • seveda najpomembnejše – da je prostovoljec zdrav, in da z namenom ohranjanja lastnega zdravja in zdravja vseh ostalih upošteva vsa priporočila in ukrepe, povezane z epidemijo koronavirusa.

Vsi, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč osebju v Domu dr. Franceta Bergelja Jesenice, lahko to sporočijo na interventna kontakta Občinskega štaba Civilne zaščite Jesenice, tj.

nato pa jim bodo predstavniki štaba sporočili vse potrebne nadaljnje informacije.

OPOMBA: če vprašate nas, se s pomanjkanjem osebja soočajo že leta. Zakaj je tako … je pa menda jasno vsakemu, ki ima trohico zdrave pameti. Oblast pa medtem namerava nameniti 780 milijonov za … oboroževanje.

Vi: Ines DVORŠAK, Občina Jesenice
Vir naslovne fotografije. KLIK

(Visited 1 times, 1 visits today)

Morda ste zgrešili