web analytics

V članku: lestvica najbolj pijanih gorenjskih udeležencev v prometu v minulem vikendu

Delite:

Dragi bralci Jeseničana, “dolžni” smo vam še poročilo naših policistov. Gorenjski  Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 6 obvestil o prometnih nesrečah;
  • 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete: naznanila sumov kaznivih dejanj tatvine, vloma in poškodovanja tuje stvari;
  • danes ponoči so jeseniški policisti obravnavali nesrečo pri delu v podjetju in lažje poškodbe pri delavcu – tuja krivda je bila izključena;
Sponzoriran oglas: KLIK

***
Nesreči  s  poškodbami

Na gorenjskih cestah sta se včeraj zgodili dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Brodeh je voznica zapeljala s ceste in se z osebnim avtomobilom prevrnila na streho. Nesreči je botrovala
utrujenost in posledično nepravilna stran vožnje. Utrpela je lahke telesne poškodbe.

V Kranju je padel kolesar, ki je oplazil robnik. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Odrejen mu je bil strokovni pregled.

***
Javni  red in druge kršitve

Pijan kršitelj je včeraj zvečer na Jesenicah v gostinskem obratu kršil javni red in mir ter se po dejanju z vozilom odpeljal. Jeseniški policisti so kršitelja med vožnjo s kraja kršitve izsledili in obravnavali. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,88 mg/l alkohola. Proti njemu policisti vodijo prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo obravnavan pred pristojnim okrajnim sodiščem, policisti pa preverjajo tudi elemente kršitve Zakona o omejevanju porabe alkohola pri gostincu.

Alkohol  je bil preko vikenda v višjih stopnjah prisoten tudi pri nekaterih drugih voznikih. Kranjski policisti so obravnavali pet pijanih voznikov, jeseniški in škofjeloški policisti po dva ter radovljiški in blejski policisti po enega pijanega voznika.

Vikend “lestvica” najbolj pijanih udeležencev – prvih pet je kandidatov za globo najmanj
1.200 evrov in 18 kazenskih točk:
   1.  1,83 mg/l – Kranj
   2.  0,91 mg/l – Kranj
   3.  0,90 mg/l – Kranj
   4.  0,88 mg/l – Jesenice
   5.  0,78 mg/l – Škofja Loka

V nekaj posameznih primerih so vozniki pretiravali tudi pri hitrosti. V manj kot uri merjenja, so prometni policisti na zgornjem delu gorenjske avtoceste – na mestu omejitve na 110 km/h – izmerili štiri zelo prehitre voznike, ki so vozili med 173 (najnižja) in 197 km/h (najvišja hitrost). Kranjskogorski
policisti pa so obravnavali motorista, ki je v naselju na omejitvi 50 km/h vozil s hitrostjo 84 km/h.  Vsi omenjeni vozniki  so obravnavani v prekrškovnih postopkih.

***
Kriminaliteta

Blejski policisti so na območju Bohinja včeraj obravnavali vlom v vozilo tujca in tatvino denarja iz njega. Kranjskogorski policisti pa so v Gozd Martuljku obravnavali tatvino dražjega električnega kolesa znamke Moustache, zelene barve. Kolo je bilo nezavarovano in samo prislonjeno na vozilo lastnika.

***
Nočna intervencija

V soboto pozno zvečer je bila na območju Prisojnika sprožena reševalna akcija za tremi tujimi planinci. Skupina je sprva štela pet  planincev, vendar sta dva še pravočasno sama spoznala, da za turo nimata  ustreznih izkušenj ter opreme in sta se pravilno obrnila nazaj. Ostali trije pa so vrh 2547 m visoke gore dosegli šele ob sončnem zahodu. Ob vrnitvi jih je zaradi teme, slabe opreme ter težke poti zajela panika. Planinci pri sebi niso imeli nobene svetilke, ob mraku pa več ni šlo ne naprej in ne nazaj. Najprej so jim pomagali kranjskogorski gorski reševalci. Ponoči so jim na goro prinesli odeje in svoja topla oblačila ter z njimi pri temperaturah okrog nič stopinj do jutra počakali na reševalni helikopter, ki jih je nepoškodovane odpeljal v dolino.

Opomba policije:
Morda je Kekec tamkaj res pasel Prisankove divje koze, vendar to niso filmi, ljudje pa tudi niso koze in za gore potrebujejo opremo, znanje in izkušnje. Kdor jih nima, naj izbira lažje in nižje terene.

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja