web analytics
23. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V Bovcu o bolnišnici na Jesenicah

Na pobudo jeseniškega župana Blaža Račiča je v četrtek popoldan občinski svet občine Bovec med drugim razpravljal tudi o problematiki lokaciji jeseniške bolnišnice. Zadeve je bovškim svetnikom predstavil jeseniški  župan Blaž Račič. Po razpravi so bovški svetniki izrekli podporo obstoječi lokaciji bolnišnice, torej tisti na Jesenicah.

V peticiji, s katero so v železarskem kraju zbrali 5.200 podpisov za ohranitev dejavnosti splošne bolnišnice, župan občine Jesenice Blaž Račič nadaljuje prizadevanja za predstavitev nujnosti ohranitve splošne bolnišnice na obstoječi lokaciji. S tem namenom se je pred kratkim obrnil tudi na občine Zgornje Gorenjske in občine Zgornjega Posočja – Bovec, Kobarid in Tolmin – za prebivalce katerih sekundarno zdravstveno dejavnost v veliki meri opravlja prav Splošna bolnišnica Jesenice.

Durex Play Multi Speed Vibrator za ženske
€ 14,25 – 25,40 € 30,97 – 55,20 (-54%)

Po Kranjski Gori, ki je prva javno podprla jeseniško lokacijo, je vprašanje lokacije splošne bolnišnice Jesenice včeraj popoldan obravnaval tudi Občinski svet občine Bovec. Jeseniški župan je bovškemu županu in svetnikom predstavil elaborat s ključnimi argumenti, ki pri vprašanju lokacije splošne bolnišnice govorijo v prid Jesenicam, razprava in glasovanje pa sta bila nedvoumno pokazala da tudi v Bovcu kot nadaljnjo lokacijo za splošno bolnišnico podpirajo Jesenice.

Vsak kilometer, za katerega bi se splošna bolnišnica oddaljila z Jesenic, bi pomenil dodaten kilometer dlje za naše občane,

 je odločitev med drugim argumentiral tudi bovški župan Valter Mlekuž.

Jeseniški župan bo v mesecu aprilu tematiko predstavil tudi na kolegiju političnih strank občinskega sveta Občine Radovljica, medtem ko odzive ostalih občin na Jesenicah še pričakujejo.  

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Vir: Ines DVORŠAK, Občina Jesenice
Vir naslovne fotografije: KLIK

(Visited 25 times, 1 visits today)