web analytics
23. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V bližini košev za mešane odpadke ne bo več “pasjih košev”

V Mestni občini Kranj bodo v petek, 2. aprila 2021, nadaljevali z racionalizacijo postavitve košev za pasje iztrebke. V ta namen jih bodo odstranili na lokacijah, kjer je v neposredni bližini že nameščen koš za mešane odpadke. Slednje bodo opremili z nalepkami s tačkami, ki občanom sporočajo, da lahko vrečke s pasjimi iztrebki odlagajo med mešane odpadke.

Pobiralec pasjih iztrebkov
€ 14,69  € 24,48 (-40%)

V tokratni, drugi fazi, bodo odstranili skupno 25 pasjih košev na območju Orehka (1), Huj in Planine 1 (4), Planine 3 (3) krajevnih skupnosti Bratov Smuk (6) in Vodovodni stolp (4), v Stražišču (3) in na Zlatem polju (4). Gre za pasje koše, ki imajo v radiju od 15 do 20 metrov že postavljen koš za mešane odpadke.

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Lani so v Mestni občini Kranj (MOK) zgolj za vzdrževanje košev za pasje odpadke namenili 30.000 evrov, želja pa je racionalizirati postavitve košev za pasje odpadke, obenem pa sprostiti proračunska sredstva za postavitev dodatnih košev za mešane odpadke in privarčevati sredstva za postavitev novega pasjega parka. Nanje bo Komunala Kranj namestila nalepke pasjih tačk kot opozorilo, da lahko lastniki psov vanje odvržejo tudi pasje iztrebke. Pasji iztrebki ne sodijo v naravo, saj so lahko nevarni tako za zdravje ljudi kot (pašne) živali.

Vir: MO Kranj

(Visited 21 times, 1 visits today)