web analytics
25. februarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

V aktualni krizi potrebujete psihološko podporo in pogovor?

Ste močno zaskrbljeni, tesnobni, doživljate več napetosti doma ali ste v stiski zaradi osamljenosti v času izolacije? Center za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu Kranj je vzpostavil možnost telefonskih razbremenilnih pogovorov za vse, ki so se zaradi ukrepov ob razglašeni epidemiji znašli v duševni stiski.

Namen telefonskega svetovanja je nudenje osnovne psihološke podpore prebivalcem v lokalni skupnosti v času epidemije. Telefonska podpora se odvija v obliki razbremenilnih pogovorov, ni pa namenjena poglobljeni (psihoterapevtski ali psihiatrični) obravnavi. Svetovalci na telefonu so psihologi ali drugi ustrezno usposobljeni zdravstveni (so)delavci, ki imajo ustrezne delovne izkušnje na področju duševnega zdravja.

Več informacij glede psihosocialne pomoči je na voljo tudi na spletni strani Zdravstvenega doma Kranj oziroma na spletni strani koordinatorja mreže telefonskih svetovalcev, tj. Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

V teh dneh so aktivni tudi na družabnih omrežjih – na Facebook strani Centra za krepitev zdravja strokovnjaki (kineziologi in fizioterapevti) redno objavljajo vadbe, ki so namenjene širokemu krogu ljudi, hkrati pa objavljajo tudi psihološke vsebine, ki so namenjene vsem prebivalcem za razbremenitev in sprostitev.

Brezplačno terapevtsko pomoč v teh dneh ponuja tudi PSIHOTERAPIJA HIŠKA. Klice sprejemajo na 041 449 908 med 17. in 19. uro ter e-naslovu stik@psihoterapija-hiska.si.

Vir: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

(Visited 3 times, 1 visits today)