web analytics
15. maja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Ustanovitev nove Osvobodilne fronte

Spodaj “podpisane” civilne iniciative so pred jutrišnjim praznikom posredovale naslednje sporočilo medijem:

80. obletnico ustanovitve Osvobodilne fronte bomo obeležili z ustanovitvijo nove Osvobodilne fronte, jutri, 27. 04. 2021 ob 17.30h na Trgu republike.

 To dolgujemo prednikom, ki so nam izborili svobodo, ubranili naš jezik, narodno identiteto in rod.

Ljubljana 26. april 2021

Spoštovani predstavniki medijev,

jutri obeležujemo za Slovenijo pomemben dan. Naši herojski predniki so točno pred 80. leti, 27. 4. 1941, ustanovili Osvobodilno fronto in postavili ključni temelj za boj proti takratnemu fašističnem okupatorju. Slava in hvala jim, ubranili so naš jezik, narodno identiteto in naš rod.

Iniciative, različna gibanja ali neparlamentarne stranke imamo možnost, da preko resničnega in iskrenega sodelovanja pokažemo ljudstvu, da delamo zanj. Ljudstvo ne tolerira več delitev. Prostora za politično predalčkanje glasov ni več!

Številne civilne iniciative podpiramo ustanovitev nove Osvobodilne fronte, simbolno dejanje je usmerjeno v sodelovanje in povezovanje. Naj bo to dan, ko bomo povezani stopili skupaj na pot svobode! Samo skupaj bomo lahko korenito spremenili politični kompas Slovenije in zgradili državo na novih temeljih. Ljudstvo mora nazaj dobiti možnost vodenja, oklenimo se dejstva, da smo po Ustavi RS, mi ljudstvo, resnični nosilci oblasti v državi.

Končno spet medsebojno povezani in z zavestjo nad vsemi političnimi delitvami bomo zaustavili uničevalni pohod vseh oblik diktatur! Osvobodili se bomo! Ukinili vse koronske ukrepe!

Z bojem, trpljenjem in krvjo pridobljena svoboda je politično razvrednotena. Človekove pravice so na dnevni ravni kršene in poteptane. So se naši predniki za to borili? Niso!

Zgodovina je naša učiteljica in simbolika Osvobodilne fronte nam kot svetla zvezda kaže pot do našega notranjega poguma, moči, modrosti in odločnosti. Danes je na nas, da mi ubranimo srce naroda. Jasno je, da brez spremembe volilnega sistema, neposredne demokracije, spoštovanja in kasnejše nadgradnje ustave ter vrnitve referendumov ljudstvu, enostavno ne gre več naprej.

Praznujmo velik dan skupaj z vami spoštovani predstavniki medijev,

s srčnostjo in smelostjo, vdihnimo svobodo,

Upor, majica v 20 različnih barvah
€6,34 – 7,61 €12,68 – 15,22 (-50%)

Civilna iniciativa Otrok ne damo

Civilna iniciativa delavci VIZ proti prisili

Civilna iniciativa Maske dol

Civilna iniciativa Starši proti maskam v šoli od 6. razreda do 4. letnika SŠ

Gibanje Triglav

Odbor za človekove svoboščine

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje – 1 EUR. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Vir: KLIK; prevedel in priredil Marko LUKAN
Vir naslovne fotografije: KLIK

(Visited 61 times, 1 visits today)

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
4 min read