web analytics
24 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Delite:

Use skp nč nimamo za povedat. Par prask, toj bwo pa tut – to. Včerej so gasilci čeznčez po Gorenskem mel kr umirjeno nedelo. Kr je – sej veste – v resnic lepo prebrat. Ker, kdo pa rd vid, da grad gori, grof beži … aja, mau smo pomešal, dons kej tak dan – praznk upora proti ofuka … eee … okupatorjem. NEkej se napovedujejo tut to rundo eni upori prot domačim zahojevalcem, ampak … nawemo če wjo tle mogl lih kej gsilci posredvat.

Nč, bejžmo pogledat une štir praske:

Četrt pred sedmo zutrej so že na kp letel u Mekinah, ker je blo treba pomagat obolel oseb. Zakwa gasilci, boste rekl … no, zato kje blo treba na silo odpret ena vrata, da so loh pršli do dotične osebe. U gasilsk terminologij se temu reče: s tehničnim posegom.

Lep dan je biu, ampak … jbg … ene ldi je vseen zebl. No, pa tut u enh koncah najlewš slovenske pokrajine zna mrz bl prtiskat. Če si pa še mau starejš in u kšnmu woglu doma, so pa kosti še tok bl mrzle. Uglavnm, u Rudnm so se u rajfnku vnele saje. Prostovoln gasilci z Rudnga so to pogasil in o usmo skp obvestil dimnikarsko službo. Kwa so rekl uni, nawemo, fajn pa da sej vse kolkrtolk srečn iztekl …

Ena podobna, kukr taprva novica, je bwa tut situacija ob enajsth u Vinharjah. Prostovoln gasilc od PGD Poljane so namreč reševalcem s Škofjeloke pomagal pr prenašanu obolele osebe. Res pa, da nč ne piše od kšnga tehničnga postopka …

No tazadna reč, xso jo nm sporočil in se tiče včerejšnh dejavnosti, sej zgodila pa popoldan na Zgornmu Jezerskmu. En kolesar sej spet razbu. Te nesreče so v zadnh dneh žow precej pogoste, pa dostkrat se ne končajo prov nedolžn. Gasilci so v tmo primer pomagal kranskm reševalcem pr prvotn oskrbi in prenašanju pokodvanga bičiklista. Zavarval so tut krej, kamr je poj pristov helikoptar od vojske, da so ga reveža loh prepelal u kliničnga u Lublano. Kolk so resne poškodbe še nawemo, fantu pa želemo čimhitrejš in čim bl poln okrevanje.

Evo, toj bwo pa tut to …

**********

Originalna sporočila

Ob 6.46 so na Drnovškovi poti v Mekinjah, občina Kamnik, gasilci PGD Kamnik s tehničnim
posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila obolela oseba.

Ob 9.20 so v Rudnem, občina Železniki, v dimniku stanovanjske gorele vnele saje. Gasilci PGD
Rudno so požar pogasili pregledali okolico in obvestili pristojno dimnikarsko službo.

Ob 11.00 so v Vinharjah, občina Gorenja vas – Poljane, gasilci PGD Poljane nudili pomoč
reševalcem NMP Škofja Loka pri prenosu obolele osebe.

Ob 16.11 se je na Zgornjem Jezerskem pri padcu poškodoval kolesar. Gasilci PGD Jezersko so
pomagali reševalcem NMP Kranj pri oskrbi in prenosu poškodovanega kolesarja, zavarovali
mesto pristanka helikopterja Slovenske vojske in dežurne ekipe HeNMP, ki je poškodovanega
kolesarja prepeljala v UKC Ljubljana.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Similar Posts:

Delite:
Advertisements

Morda ste zgrešili

4 min read