web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

USE JE TKO L’PO, DA LEWŠ BIT NAMORE

Evo, toj zato, xse ld’je špogajo, pa norca dewajo. Un dan so recimo krožle zajebancije, kukob bwo Ruardovo grašino laži pa cnej podret, pa na nov sestavt, kukr tale packane, kga zdej uprizarjajo. Kwau pa šele z unmu cestnmu tunelam do Jodlarjow, zdej pravjo … tale reč je že tko planirana na ornk par let, če pa še odkrijejo kšno redko vrsto podzemnga karavanžga krapa, alpa – bohnadej – spet kšno fajn vodo, seujo pa tko skregal, tožarl, prtožwal  in blokiral, pa bo tist tunel fertik enk’t tak’t, gbo tlele že bohve kera država.

No pojpa ta moment – poleg cestnga kolapsa zarad sed’m mescow trajajoče obnove 14-metrzga mostu sred mesta hokeja, narcis in železja – aktualn tut totaln prenawlane železnižga tunela do un’h ist’h prej omenen’h sosedov. Ampak breskrbi, t’m je use po propisu, use laufa tkok more, pa use je tko l’po, da lewš bit na more. Tko je usaj vidt in razbrat s PR (s)poročiwa, xsmo ga prejel z Občine Jesenice. Ni razloga, da j’m neb verjel, ane? Tkole gre:

Na območju krajevne skupnosti Hrušica se je avgusta začela varnostno-tehnična nadgradnja železniškega predora Karavanke, katere naročnik je Direkcija RS za infrastrukturo. Po podpisu pogodbe in uvedbi v delo je izvajalec, avstrijsko podjetje Strabag AG, v prvem mesecu pričel s pripravo gradbišča, kar pomeni ureditev dostopa do platoja na južnem portalu na Hrušici, čiščenjem površin, odstranitvijo lope, vrtičkov in ureditev komunalnih priključkov za potrebe del v predoru. Postavljena je začasna čistilna naprava, tako da je vsa voda, ki sedaj prihaja iz predora, vodena preko nje, izpust pa je urejen v strugo obstoječega potoka (kot doslej). Na platoju, na Hrušici, si je izvajalec uredil gradbiščne provizorije (kontejnersko naselje) s komunalnimi priključki, izvedel je dodatno dostopno klančino iz obrtne cone na traso železniške proge, ki bo služila kot dostopna pot za veliko večino transportov na in iz gradbišča. Po opravljenih pripravljalnih delih so se ob delni zapori proge (dnevna, med 7.45 in 19.45) pričela dela odstranitve vozne mreže, optičnega voda, obeh tirov, zgornjega ustroja, visokotlačno čiščenje sten predora in betonskih kinet. 5. oktobra je bila vzpostavljena popolna zapora proge.

Kot pojasnjujejo na Direkciji RS za infrastrukturo, se trenutno v predoru izvaja rezkanje kamnitega oboda ali betonskega obrizga ter nove armirane ojačitve z betonskim obrizgom. Pričela so se tudi dela na objektih na južnem platoju (izkopi, nasipi za bazena požarnih in odpadnih vod ter za tehnično zgradbo). Nad portalom so ob obstoječi poti postavljene opazovalne točke za merjenje morebitnih pomikov. Na odprti progi med platojem in Železniško postajo Jesenice se je pričelo s pregledi stanja sedmih obstoječih objektov, ki so predvideni za sanacijo. Pri tem so na Direkciji zadovoljni, da dosedanje aktivnosti na gradbišču ob sodelovanju vseh deležnikov potekajo uspešno in skladno s terminskim planom.

V začetku leta 2021 bo v sklopu projekta izvedena prilagoditev signalnovarnostne naprave na Železniški postaji Jesenice, v aprilu pa bodo na območju predora izvedena še elektroenergetska in signalnovarnostna ter telekomunikacijska dela, hkrati pa tudi vozna mreža. Investicija bo končana predvidoma septembra naslednje leto.

No, tko. Fajn je, da mamo tok przadevne firme, ane? Drgač bi obstal pr železnišk infrastruktur s cajtow Marije Terezije. Tko da – dejmo rečt: živi bili, pa videli, potrp’mo še tele par (sto) petkov, pa wjo Jsenice in z nim cela Gorenska praktičn na nov odprte svetu. No … razen, če n’s tacajt gdo s kšnga druzga razloga na zapre …

Kr se tče n’s, se iskren zahvaljujemo za informacije gospe Višji svetovalki za odnose z javnostmi in protokol v kabinetu župana Občine Jesenice, sej bi brez ne enostav’n ostal in brez informacij in brez fotk … ker mi raj ostanemo doma, da namo ogrožal drug’h, sej veste … Pa še to mormo povedat obvezn – za use v tem članku omenene projekte ni odgovorna izklučn občinska oblast!

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
10 min read
1 min read