web analytics
15. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Uporabniki davčnih blagajn, pozor!

Uporabnikom davčnih blagajn se bo v novembru začela iztekati veljavnost namenskih digitalnih potrdil za davčno potrjevanje računov (veljavnost poteče po 5 letih). Prvi uporabniki so jih namreč začeli pridobivati novembra 2015, torej dva meseca pred začetkom uvedbe davčnih blagajn. Če je posameznik v dvomu, kdaj točno mu poteče omenjeno potrdilo, naj se obrne na ponudnika davčne blagajne. Namenska digitalna potrdila namreč po petih letih potečejo, kar pomeni, da davčne blagajne v tem primeru ne bodo delovale (ne bo mogoče davčno potrjevati računov). Zato naj uporabniki davčnih blagajn še pred potekom roka pridobijo novo namensko digitalno potrdilo in izvedejo zamenjavo potrdila v davčni blagajni.

Novembra bo moralo novo namensko digitalno potrdilo pridobiti 4.224 uporabnikov davčnih blagajn, decembra pa še 21.904 takšnih uporabnikov. Vseh uporabnikov davčnih blagajn je sicer 86.841.

Fabrka

Več informacij je objavljenih na strani: https://www.gov.si/novice/2020-09-07-uporabniki-davcnih-blagajn-pozor-preverite-ce-vam-kmalu-potece-5-letno-namensko-digitalno-potrdilo/

Vir: Odnosi z javnostmi, Finančna uprava RS
Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read