web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Ujeti ribič, nesreče v hribih, traktor sredi klanca, nočna prometna nesreča … reševalci so imeli polne roke dela

V zadnjih štiriindvajsetih urah smo prejeli naslednje informacije o dogodkih s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami:

Ob 6.54 je zaradi nenadnega dviga rečne gladine na sredini Save Dolinke, občina Žirovnica, ostal ujet ribič. Gasilci GARS Jesenice so s tehničnimi pripomočki rešili ujetega ribiča.

Ob 7.45 so se na deponiji Luže, občina Šenčur, pregrevali sekanci. Gasilci GARS Kranj so nudili tehnično pomoč pri ohlajevanju sekancev.

Ob 10.38 si je na poti iz Kamniškega sedla proti Kamniški Bistrici, občina Kamnik, starejša pohodnica poškodovala gleženj. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kamnik in posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo GRS z Brnika, ki je pohodnico oskrbela ter prepeljala v SB Jesenice.

Ob 10.57 so v Komenskega ulici v Kranju delavci med delom pretrgali vodovodno cev, tako da je voda zalivala prostore objekta in jašek dvigala. Gasilci GARS Kranj so izčrpali vodo, izklopili dvigalo in posesali vodo iz prostorov.

Ob 12.19 je na Zelenici v Bistrici pri Tržiču, občina Tržič, na balkonu stanovanjskega objekta ostala ujeta oseba. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so s pomočjo tridelne lestve skozi sosednje okno vstopili v stanovanje in odprli balkonska vrata.

Ob 12.40 je na poti proti Zgornji Krmi, občina Gorje, omagala planinka. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS z Brnika so osebo oskrbeli ter jo s helikopterjem SV prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.07 se je na Koroški Rinki, občina Jezersko, poškodovala plezalka. Posredovali so gorski reševalci GRS Jezersko ter posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo GRS z Brnika, ki so osebo oskrbeli ter jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Prav tako ob 13.07 je na cesti proti Črnemu Vrhu v občini Jesenice voznik s traktorjem obtičal sredi strmega klanca. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali traktor pred nadaljnjim zdrsom in ga z drugim traktorjem potegnili do vrha klanca.

Ob 13.37 se je na Zgornjem Jezerskem, občina Jezersko, občanka pri sprehodu v gozdu spotaknila in se pri tem poškodovala. Gorski reševalci GRS Jezersko so jo na kraju oskrbeli ter napotili v NMP Kranj.

Ob 20.20 je v Testenovi ulici v Loki pri Mengšu, občina Mengeš, gorel kup vej. Gasilci PGD Loka pri Mengšu, Mengeš in Topole so ogenj pogasili.

Ob 23.49 se je smodil plastični smetnjak na avtobusni postaji Volčji hrib na Gorenjski cesti v Radovljici. Požar so pogasili gasilci PGD Radovljica.

Ob 0.01 se je na cesti Železniki–Rudno v občini Železniki osebno vozilo po trku v drog javne razsvetljave prevrnilo in obstalo na boku na cesti. Gasilci PGD Škofja Loka so odklopili akumulator na vozilu, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, vozilo postavili na kolesa, nudili pomoč vlečni službi, nudili razsvetljavo in zavarovali kraj dogodka. O poškodovanju droga javne razsvetljave je bil obveščen pristojni dežurni delavec.

Vir informacij: ReCo Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read