web analytics
23. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

UČITELJI ZA MEDIJE – dopis Svetu Evrope

Zaposleni v vzgoji in izobraževanju smo se znašli na “čistini”, v strahu in brezupu. V Sloveniji ni niti ene institucije, ki bi ustavila to divje uničevanje človekovih pravic, ki bi ustavila in posegla v razkroj pravne države. Zato smo za pomoč in takojšnje ukrepanje zaprosili Svet Evrope. To je naše zadnje upanje, zadnja možnost za demokratično reševanje nastale situacije. Vsak dan bolj se zavedamo, da so ukrepi pod krinko obvladovanja epidemije način vladanja, ustrahovanja in nadziranja vseh por družbe. Zgodovinsko večkrat videno.

Apel je v manj kot enem dnevu do tega trenutka podpisalo že nekaj več kot 800 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Podpisi ves čas dežujejo.

Delovanje neodvisne spletne strani Gorenjska Online lahko podprete že z gesto dobre volje, ob tem pa si pridobite še ANTI-AGE SERUM. Vzelo vam bo le trenutek. In če si to lahko privoščite, razmislite ali nam kak evro lahko prispevate redno mesečno. Hvala.

 


Spoštovani v Svetu Evrope!

Mnoge zaposleni v vzgoji in izobraževanju v Republiki Sloveniji smo v tem trenutku zelo zaskrbljeni in zelo nas je strah naše prihodnosti. Pišemo vam, ker ne vemo več, na koga bi se še obrnili s prošnjo za pomoč. V stiski smo. Imamo pomoč usposobljenih pravnikov, vendar se tudi oni zavedajo naše popolnoma nevzdržne situacije. Pravna država je pri nas v zadnjem času postala mrtva črka na papirju, prazna besedna zveza. Srčno in iskreno vas prosimo za pomoč, za ohranitev našega poslanstva v vsej polnosti, za ohranitev temeljnih človekovih pravic, ki nam jih oblastniki jemljejo na vsakem koraku.

Zavedamo se trenutne situacije okrog koronavirusne bolezni, ki se je zgrnila nad Evropo in svetom. Smo odgovorni, odgovorno tudi delujemo in ves čas se trudimo po najboljših močeh.

3. 3. je bila na slovenski televiziji tiskovna konferenca, na kateri je bila objavljena strategija množičnega cepljenja prebivalstva v Republiki Sloveniji, ki se začne že v prihodnjem tednu. Glavni koordinator cepljenja v Republiki Sloveniji je posredno povedal, da bomo učitelji in vzgojitelji morali biti cepljeni kot prioritetna skupina in da bodo tudi pri tistih, ki bi se upirali, to »uredili«. Že danes vemo, kako. S prisilo in pogojevanjem. Torej: »Kdor se ne bo cepil, ne bo mogel opravljati svojega poklica.« Ves čas tudi poudarjajo, da je cepljenje prostovoljno, v nadaljnjem koraku se retorika zaostruje in z represivno držo storijo tako, da necepljen ne moreš biti v stiku z ljudmi, z otroki. Trenutno se je glede cepljenja v naši državi že pričela represija. (Podoben modus operandi smo doživeli pri testiranju; danes vemo, kakšna je situacija s testiranjem v vzgoji in izobraževanju v drugih državah EU).

Vir: KLIK

Seznanjeni smo z vašo Resolucijo z dne 27. 1. 2021, ki je naravnana k svobodnem odločanju o cepljenju; posredovali smo jo tudi vsem pristojnim organom (Ustavnemu sodišču RS). Ker naša Vlada sprejema odločitve in korake v popolnem nasprotju z vašimi priporočili podanimi v Resoluciji, vas prosimo za pomoč, saj nas je resnično strah, vsak dan bolj. Ne samo za nas. Strah nas je razsežnosti prisile in življenja v takšnih razmerah, skrbi nas za družine, za svobodo, za prihodnost otrok.

Zelo dobro poznamo dokumente, kot so Nürnberški kodeks, Oviedska konvencija in mnoge druge. Njihovo sporočilo je jasno in močno. Vsi mi ves čas živimo v strahu, bojimo se prisile, bojimo se, da bomo množično izgubljali službe, saj nam je predsednik vlade to že zagrozil ob potencialni zavrnitvi testiranja (in nekaj naših kolegov je na podlagi zavrnitve testiranja službo tudi izgubilo).

Glede na vse do sedaj videno smo prepričani, da bo cepljenje prisilno in pogojevano z materialno eksistenco. V naši državi ni več institucije, ki bi nam lahko pomagala, ki bi nas lahko zaščitila in rešila. Čutimo, kako zelo zares gre, kako brez moči smo. Potrebujemo vas. Prosimo Vas, pomagajte nam in preprečite, da bi bil kdorkoli (ne samo mi) prisiljen v medicinsko terapijo, ki si je mnogi ne želimo.

Menimo, da se to bi smelo dogajati, zato ob trenutnem dogajanju v naši državi občutimo izjemen strah, prisilo in represijo; vemo, da so takšni etično sporni dogodki pisali grozljivo zgodovino.

Nenazadnje, na tiskovni konferenci so javnost seznanili z dejstvom, da je trenutno dostopno cepivo v Sloveniji cepivo Astra-Zenece. Prepričani smo, da ste seznanjeni s polemiko, ki je zelo glasna in pereča glede prej omenjenega cepiva. Zgolj samo dejstvo pogojne uporabe pri EMA bi moralo biti zadosten razlog, da takšno sredstvo ne pogojuje česarkoli, kar je temeljna človekova pravica. Poleg vsega zapisanega poudarjamo, da spoštujemo odločitev tistih, ki si tega želijo. Sami pa trepetamo pred tem, da bo cepljenje za delavce v vzgoji in izobraževanju postalo prisila.

Prilagamo vam podpise skoraj 600 zbranih delavcev, ki smo jih uspeli zbrati v zelo kratkem času, a nas je še mnogo več, ki vas še enkrat iz srca prosimo za ukrepanje.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi,
DELAVCI VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJE PROTI PRISILI v RS

Vir naslovne fotografije: KLIK

(Visited 1.065 times, 1 visits today)