web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

U usak stvar je nekej dobrga

Praktičn nimamo o čem poročat. Razmere u držav so tko kritične, da so šli zgleda še požari pa nesreče u karanteno. Zato pa ma ta narod en pregovor, ki prav, da je u usak stvar nekej dobrga. Še če recimo pr aparaturah in maskah golfajo, rata tut tazadnmu zasleplencu jasn, tarča kakšne bande smo postal ldje tlele pod Alpam.

No ampak ene tri praske so včerej vseen zabeležl gasilci:

Mejhn čez enajsto dopowne je zagorew u ventilacij od ene firme u Železnkh. Ogn sej razširu gor do strehe, ampak to so prov na profesionaln način spedenal prostovoln gasilci z Železnkov in Selce.

Dobre četrt čez treto popone sej u Zgornh Jaršah edn tko razbu s kolesam, da so mogl posredvat prov gasilci. Kwa so mogl pogasit pa od ke so ga mogl zrezat ni specificiran, so pa gasilci pomagal domžalskm reševalcam. No sej toj pa tut nekej. 

Tazadna reč ksej nardiwa – oziroma so jo zacahnal in nm posredval z Regijzga centra za obveščane u Kranu – sej pa nardiva dvejst do deveth zvečer na Jsenicah. Namreč, na Cest Revolucije ni pršlo do revolucije, ampak je zagorew u komunalnmu kontejnerju. Dobr, verjetn ni zagorew samo od sebe, ampak je pr tem mrbit pomagow kšn revolucionarno razpoložen mladinc. Za zdej nawemo, mrbit bojo polcaji povedal kej več. So pa to zadevšno tko – kukr rečejo na Jesenicah: u prolazu – spedenal mestn GARS – ovci.

Evo, smo pa pr kraj. Nej bo čim več takh dni … s tko mau nesrečam hočmo rečt. Ane? Daujo tut gasilci kej mel od “u usak stvar nekej dobrga …”

 

**********

Originalna sporočila

Ob 11.05 je na Češnjici v Železnikih zagorelo v ventilacijskih jaških industrijskega objekta. Požar, ki je tudi zajel del strehe, so pogasili gasilci PGD Železniki in Selca.

Ob 15.18 se je v naselju Zgornje Jarše, občina Domžale, pri padcu s kolesom poškodoval občan. Gasilci CZR so nudili pomoč reševalcem NMP Domžale, ki so kolesarja oskrbeli na kraju.

Ob 20.40 je na Cesti Revolucije, na Jesenicah, zagorelo v komunalnem kontejnerju. Gasilci GARS Jesenice so požar pogasili.

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read