web analytics
25 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

TRŽIČ: v BPT-ju se z obnovljeno cesto odpirajo priložnosti

Po ureditvi parka, otroškega igrišča, kolesarskega poligona ter prenovah številnih stavb, se že naslednji mesec na območju nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice začenja obnova ceste, po kateri se bodo, tako vsaj upajo odgovorni, v prihodnje vozili tudi novi investitorji in izvajalci različnih dejavnosti. 

Dvoletni projekt rekonstrukcije vozišča skozi območje BPT bo sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Vrednost pogodbenih del je ocenjena na 521.380,27 evra z ddv, kot najugodnejši ponudnik pa je bila izbrana Gorenjska gradbena družba. Občina Tržič bo zagotovila lastna sredstva v višini 36 tisoč evrov.

Predviden datum začetka gradbenih del je 8. september 2020. Projekt zajema rekonstrukcijo vozišča v dolžini 285 m, izgradnjo hodnika za pešce, ureditev komunalne infrastrukture (vodovod, fekalna in meteorna kanalizacija, javna razsvetljava, telekomunikacijski vodi, plinovod ter elektroenergetski vodi (cca  400 m) ter ureditev parkovnih površin.

Sodobna cesta skozi kompleks bo ustrezala tako prometu kot pešcem in kolesarjem. 

S to potezo računamo, da bomo privabili tudi investitorje in da bomo ta del predmestja zapolnili z različnimi podjetniško obrtnimi dejavnostmi, lahko tudi stanovanji,

 pravi župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.  

Vir informacij: Agencija Media Butik

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
3 min read
2 min read