web analytics
21 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

TRŽIČ – prvi zaznan primer okužbe

Čez vikend je bila tudi v občini Tržič potrjena prva okužba s koravirusom COVID-19. Občinarji pripominjajo, da je zdaj še toliko bolj pomembno, da se ljudje držijo pravil, omejijo stike in skrbijo za higieno. V Zdravstvenem domu Tržič so poskrbeli tudi za psihološko podporo občanom. Obveščajo tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, ponedeljka, 30. 3. 2020, do 11. ure.

Obveščajo občane, da je Vlada Republike Slovenije sprejela Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin. Odlok je  začel veljati 30. marca 2020 ob polnoči in velja do preklica.

Glede na prvi potrjeni primer okužbe s koronavirusom tudi v Tržiču, smo se s strani Štaba Civilne zaščite in Občine Tržič odločili, da bomo znotraj občine izvajali poostren nadzor nad neupoštevanjem vladnih navodil, ki so začela veljati ob polnoči. Vse pristojne službe na področju občine Tržič in občinska uprava naprošajo vse občane in prebivalce Tržiča, da striktno upoštevajo vsa navodila v zvezi z gibanjem na prostem. V primeru zaznave pojavljanja združenih skupin občanov na posameznem območju, bodo proti njim podane prijave na inštitucije, osebe pa bodo ustrezno sankcionirane,

 je bil v pozivu jasen Peter Rotar, poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Tržič.

Epidemija koronavirusa (SARS-CoV-2) je velika preizkušnja za družbo in posameznike. V tem zahtevnem času se lahko marsikdo znajde v stiski, zato so v Zdravstvenem domu Tržič poleg zdravstvene oskrbe poskrbeli tudi za psihološko podporo. Glede na epidemijo je psihološka podpora dosegljiva le po telefonu. Če ste v kakršni koli stiski in si želite pogovora s strokovnjakom, vam je vsak dan od ponedeljka do petka od 13. do 16. ure na telefonski številki  030/360-964 na voljo diplomirana psihologinja, zaposlena v Zdravstvenem domu Tržič.

– Posebnosti na terenu pristojne službe čez vikend sicer niso opažale. Občani so upoštevali navodila, razen nekaj izjem v nočnem času. O njih je seznanjena Policijska postaja Tržič, ki bo lokacije večkrat preverjala.

– Štab Civilne zaščite Občine Tržič je pogrebno službo Komunale Tržič oskrbel z zaščitnimi sredstvi.

– Komunala Tržič v času epidemije koronavirusa ne bo izvajala brezplačnega kosovnega odvoza odpadkov in zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

– Lekarna Tržič  je odprta od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure, ob sobotah pa od 8. do 12. ure.

Na Občini Tržič ponovno prosijo in pozivajo k izvajanju naslednjih preventivnih ukrepov:

  • ne dotikajmo se oči, nosu in ust;
  • redno si umivajmo roke z milom in vodo ali razkužimo;
  • upoštevajmo pravila higiene kašlja;
  • v primeru, da zbolimo, ostanimo doma;
  • izogibajmo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake bolezni.

Štab civilne zaščite Občine Tržič je v nenehni pripravljenosti in sodeluje z vsemi institucijami v občini Tržič, ki skrbijo za varnost in javno zdravje.

Vir: Odnosi z javnostmi za Občino Tržič

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
5 min read