web analytics
28 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

TRŽIČ – prazniki so minili mirno, ljudje naj še naprej ostajajo doma

Takole so v sporočilu za javnost zapisali na Občini Tržič:

Za nami je mesec uspešnega dela, povezanega z omejevanjem širjenja virusa COVID-19. Občinska uprava in Štab Civilne zaščite Občine Tržič se zahvaljujeta za požrtvovalno delo vsem organizacijam in sodelujočim posameznikom, ki so kakorkoli vpeti v reševanje te neljube situacije. Zahvala tudi vestnim občanom, ki upoštevajo navodila in usmeritve pristojnih služb. Obveščamo vas tudi o novih izvedenih aktivnostih Občine Tržič in Štaba civilne zaščite Občine Tržič za zajezitev epidemije koronavirusa COVID-2019 do danes, torka, 14. aprila 2020, do 11. ure.

Prazniki so v občini Tržič minili dokaj mirno. Pristojne službe niso zaznale večjih kršitev in posebnosti na terenu.

Štab Civilne zaščite Občine Tržič je v soboto od URZRS Kranj prevzel del zaščitne opreme, ki bo ustrezno razdeljena med upravičence reševalne sestave.

Komunala Tržič nas je obvestila o težavi z neupoštevanjem navodil v zvezi z odlaganjem odpadkov na ekoloških otokih. Vse občane naprošamo, da naj odpadkov ne odlagajo ob zabojnikih, temveč le vanje.

– Na nekaterih javnih površinah in klopeh so potrgani varovalni trakovi, tam se zbira predvsem mladina. Lokacije bodo posredovane upravljavcu.

– Tržnica v Tržiču obratuje ob sredah, petkih in sobotah dopoldan. Prijazno vabljeni. Seveda primerno zaščiteni in z upoštevanjem razdalje med posamezniki.

– Kar nekaj klicev občanov smo prejeli glede psiholoških težav. Epidemija koronavirusa (SARS-CoV-2) je velika preizkušnja za družbo in posameznike. V tem zahtevnem času se lahko marsikdo znajde v stiski, zato so v Zdravstvenem domu Tržič poleg zdravstvene oskrbe poskrbeli tudi za psihološko podporo. Glede na epidemijo je psihološka podpora dosegljiva le po telefonu. Če ste v kakršni koli stiski in si želite pogovora s strokovnjakom, vam je vsak dan od ponedeljka do petka od 13. do 16. ure na telefonski številki 030/360-964 na voljo diplomirana psihologinja zaposlena v Zdravstvenem domu Tržič.

Vir: Odnosi z javnostmi za Občino Tržič

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

1 min read
4 min read