web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

29 maja, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

TRŽIČ – podobne številke v vrtcih, kakor na Jesenicah

Delite:

V ponedeljek, 18. maja 2020, se bodo otroci in učenci vrnili tudi v tržiške osnovne šole in vrtec. V Vrtec Tržič se bo vrnilo 251 otrok, kar znaša slabo polovico vseh vpisanih otrok (le-teh je 574), ki so vključeni v varstvo na osmih lokacijah Vrtca Tržič. Števile so precej podobne tistim, o katerih smo že poročali v zvezi z Vrtcem Jesenice (lahko si jih pogledate TUKAJ). Ravnateljica Vrtca Tržič Tatjana Blaži zagotavlja, da imajo za prihajajoče otroke pripravljenega dovolj prostora in na voljo zadostno število strokovnega kadra. Zaradi zaščite otrok in zaposlenih pred okužbo s Covid-19 se bodo v vrtcu izvajali vsi splošni higienski ukrepi, povzeti po NIJZ.

V prostorih vrtca imamo povsod urejeno možnost rednega umivanja rok z milom in vodo. Sanitarni prostori so opremljeni z zadostno količino papirnatih brisač in milom, za zaposlene in obiskovalce smo namestili razkužila za roke. Oddelke in druge prostore vrtca bomo še pogosteje prezračevali, čistili in razkuževali,

pove ravnateljica Vrtca Tržič Tatjana Blaži.

 

Starši so dolžni prvi dan otrokovega prihoda v vrtec vzgojiteljici oddati podpisano izjavo, v kateri sporočajo, da otrok v vrtec prihaja zdrav. V kolikor ima otrok zdravstvene omejitve, se morajo starši o le-teh posvetovati z otrokovim pediatrom. Otrokom v vrtcu rok ne bodo razkuževali, si pa bodo roke večkrat dnevno temeljito umivali.

V kolikor bo vreme dopuščalo, bodo veliko časa preživeli tudi na prostem, zato naj otroci v vrtce prinesejo tudi rezervna oblačila. V času izrednih razmer naj od doma ne prinašajo igrač in knjig. Otroci jasličnih oddelkov morajo prinesti ninice/dude v vrečki, ki jo bo vzgojitelj(ica) shranil(a) ločeno od ostalih.

Staršem, ki otroka ne bodo pripeljali v vrtec od 18. 5. 2020 do 31. 5. 2020 in so ga za ta čas odjavili v aplikaciji Vasco web, vrtca ni treba plačati in so plačila oproščeni v celoti.

Izjava staršev: KLIK

Vir informacij: Odnosi z javnostmi za Občino Tržič
Vir naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements

Morda ste zgrešili

x