web analytics
28. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Trikat u gmajn, pa enkat na avtocest

Trikat u gmajn, pa enkat na avtocest – toj slišat kukr bse en 18 – letnik hvalu prjatlam poj kje taprvič najdu tok korajže, daj pelov sošolko na sprehod. Sej u resnic je tapru štir ure rabu, da joj sploh za roko prjev, ampak … evo, na konc je prjatlam pač treba povedat kwa pa kuko, ane? Ampak to rundo namo pisal o teh rčeh …

Naumn bi blo slišat, čeb zapisal, da smo kr nekak pogrešal novice s hribov, xso pa v tovrstnh člankh ponavad povezan z nesrečam, ampak običajn so takle cajt hribi že pohn ldi … popa tut nesreče na počivajo. Dejmo bit bl natančn – nesreč lih na pogrešamo, pa tut želemo sjh ne. Ampak tokrat so nam gasilci poročal prov o več takh zadevšnah povezanh s hribi. No pa en bl klasičn požar je tut biu.  Poglejmo:

Koj zutrej so začel na Mežakl iskat pogrešano osebo. Podrobnosti niso zapisal, ampak nm se zdi, da gre za možakarja, kga išejo zdej žov že več mescov. U celo akcijo so wklučl gorske reševalce z Mojstrane in Kranskegore, “zapregl” pa so tut lavinske pse. Žow akcija ni prneswa uspeha in pogrešanga niso najdl.

Mejhn čez pol dvanajsto so prejel informacijo, da seje u gmajn na Zgornm Jezerskm pr golcwanu poškodvov en možakar. Aktiviral so gorske reševalce z Jezerzga in Tržiča, pomagal so pa tut prostovoln gasilci z obeh krajow. No pa še profesyonalci s Krana. Oni pravjo, daj blo treba uporabt tehničn postopk. Sej nawemo točn kwa so s tem misnli, ampak najbrž je blo treba reveža spod kšnga debla spravt, pa so mogl mau žagat tm okol … nč fajn u glavnm. Wse omenene ekipe so poškodvanmu uspešn nudle prvo pomoč, ga rešle s primeža gmajne in ga prpravle, da gaj loh helikoptar odpelov … u eno bolnco pač.

Četrt čez eno – podobne mohne. Na Pršivcu sej pr delu u gmajn poškodvow en drug majstr.  Jasn, un ta prejšn se ni mogu še enkat, ker je biu u bolnc, pa tut Pršivc ni lih bliz Jezerzga. U akcijo so šli bohinsk gorsk reševalc, možakarju nudl prvo pomoč in ga prpravl tok, da gaj helikoptar loh prepelov u bolnco … to rundo pa vemo kam: na Jesenice. 

Lih enga mišjiga pred štiro popowne je na avtocest, bliz počivališa Povodje (toj u občin Vodice) zagoru en avto. Najhitrej tm so bli gasilci z gasilske brigade u Lublan in so zadevo pogasil. No … alpa je to pač tko organiziran, da majo oni tist konc na čez. Nekak neb blo smiseln, da se grejo: kdor prej pride – prej gasi.

 

**********

Originalna sporočila

Ob 7.25 se je na področju Mežakle v občini Kranjska gora pričelo iskanje pogrešane osebe. V
akciji so sodelovali Gorski reševalci postaje Mojstrana, Kranjska gora in vodniki lavinskih psov.
Osebe niso našli.

Ob 11.35 se je v gozdu na Zgornjem Jezerskem pri spravilu lesa poškodoval občan. Aktivirani
so bili gorski reševalci GRS Jezersko, GRS Tržič, gasilci PGD Jezersko in gasilci GARS Kranj,
ki so s tehničnim posegom rešili poškodovanega gozdarja, ga oskrbeli in pripravili za transport z
helikopterjem Slovenske vojske in HeNMP ekipo.

Ob 13.13 se je na Pršivcu, občina Bohinj, pri delu v gozdu poškodoval delavec. Posredovali so
reševalci GRS Bohinj, ki so osebo oskrbeli ter jo z pomočjo helikopterja SV, ter dežurno ekipo
GRS na Brniku prepeljali v SB Jesenice.

Ob 15.58 je na avtocesti Kranj – Ljubljana pri počivališču Povodje, občina Vodice, gorelo osebno
vozilo. Gasilci GB Ljubljana so vozilo pogasili.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
3 min read