web analytics
4. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Tudi danes spričo majhnega pštevila dogodkov, ki so jih zabeležili v zadnjih 24 urah na Regijskem centru za obveščanje, njihovo poročilo kombiniramo s poročilom policistov za isto obdobje. Žal je tokrat poleg tudi tragična novica …

Regijski center za obveščanje

Ob 8.53 je bil v podjetju Dinos v Naklem med odpadlim železom najden topovski izstrelek italijanske izdelave, kalibra 100 milimetrov, iz časa II. svetovne vojne, mase 13.4 kg. Nevarno najdbo sta prevzela pripadnika Državne Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Gorenjske in Ljubljanske regije. Izstrelek sta ob varovanju policije uničila na ustreznemu mestu.

Ob 12.07 se je med Bukovico in Dolenjo vasjo v občini Železniki zgodila prometna nesreča v kateri sta dve osebi izgubili življenje. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in motorno kolo. Na vozilu so odklopili akumulator in pomagali reševalcem NMP Škofja Loka.

Ob 19.00 so na Cesti Maršala Tita na Jesenicah gasilci GARS Jesenice s tehničnim posegom rešili nepoškodovano osebo z dvigala, ga odklopili in obvestili pristojni servis.

Faksimile (s)poročila PU Kranj

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:
   –    7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega 1 s smrtnim izidom;
   –    1 prijava o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru;
   –    s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.
   –    Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

***
Dogodki:
   –    V Naklem je bilo najdeno staro neeksplodirano ubojno sredstvo. Policisti so kraj zavarovali, predmet pa so prevzeli strokovnjaki Državne Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Gorenjske in Ljubljanske regije.
   –    Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali padec gorskega kolesarja in poškodbe pri njem. Tuja krivda je izključena.
   –    Divjad je bila minuli dan povožena v Brekovicah na škofjeloškem območju in v Gozd Martuljku.
   –    Blejski policisti so včeraj obravnavali skrbnika živali, ker pes ni bil na povodcu.
   –    O smrtni prometni nesreči na škofjeloškem območju smo vas včeraj že obveščali.

***
Opozorila:
   –    Vikend bo marsikdo znova izkoristil za »pobeg« v gore. Opozarjamo na previdnost in veliko mero odgovornosti. Nujna je tudi ustrezna oprema, priprave, družba še koga zraven in izkušnje, ki se jih nabira postopoma. Začne se nizko in se potem s časom vzpenja višje. Še posebej naj pazijo »kavč-planinci« ki so običajno manj izkušeni. Ture v gore delamo za sebe, ne za všečke na družbenih omrežjih. Prosimo vse, naj to upoštevajo.
   –    V ponedeljek bo dokončno vzpostavljena delovna zapora na gorenjski avtocesti med priključkoma Kranj zahod in Brezje. Voznike pozivamo k previdnosti in upoštevanju prometnega režima ter signalizacije. Zelo pomembna je vožnja znotraj omejitev hitrosti, na ustrezni varnostni razdalji in po sredini prometnega pasu. To so dejavniki, ki so lani v isti situaciji, ko so dela potekala na drugi strani ceste, povzročali nesreče in zastoje.

***
Kriminaliteta. Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali prijavo odtujitve denarnice, ki jo je občan pozabil na blagajni v trgovini. Radovljiški policisti so obravnavali tatvino treh koles v kampu. Tatvino starejšega kolesa je včeraj prijavil tudi občan v Kranju. Še ena priložnostna tatvina pa je bila včeraj izvršena na Laborah. Storilec je odtujil nahrbtnik, ki je bil neprevidno odložen. Varujte kolesa, imejte jih pod nadzorom in ustrezno shranjena. Na javnih krajih pa tudi zelo pazite na svoje premoženje. Ne odlagajte ga na mesta, kjer so lahko tarča tatov, denarnice pa imejte ves čas pri sebi.

Minuli dan sta bili poškodovani še dve vozili. Na Kidričevi cesti v Kranju je storilec na osebnem avtomobilu poškodoval dve pnevmatiki. Na Levstikovi ulici, prav tako v Kranju, pa je storilec poškodoval lak na več delih osebnega avtomobila.

Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
7 min read
3 min read
2 min read