web analytics
26. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Brjutr, delovn narod Gorenske. A ste se že šli prostovoln žigosat? Predn da kej grdga napišemo v’m, dragi bralci Gorenske na žici rajš povemo, da mamo že par dni pohn nabiralnik od nažga portala. Raznorazne občinske oblasti n’s pač obveščajo kwa in kuko, pa kje … s tmo prostovolnmu testiranam. Mi pa, trmast kukr smo, smo že pred poletjam rekl, da namo več strašil naroda. Še sploh pa namo pomagal h poneumlanu. Popa … če mo zarad dga zgublal bralce (in enkp u resnic smo j’h u umesnmu cajtu) … nej bo pa tko. Matr, a ldem na prkapla do mozga, da so tel test, s kerm opletajo nezanesliv, sploh pa niso namenen temu, za kr j’h predstavlajo? Pejmo šenkat, pa počas:

  • n i s o  z a n e s l i v
  • n i s o   n a m e n e n   t e m u, z a k’ r j’ h   p r e d s t a v l a j o

Tko da, kam morte it u vrsto stat, kedr se morilsk virus sploh na šir, se pa šir, če se biciklisti vozjo po Lublan, boste mogl prebrat drge.

Kr se tiče kronike, j’pa dons b’l žalostna. Pa tkok velikat, precej trapast zapisana. Oboje nankat, žalostno novic, pa še trapast zapis, smo dobl že u zvezi s taprumu dogodkam. Tega smo sicer omenal že pred parm dnem TLELE. Žow sej zgodba končawa tragičn. U poročilu piše pa tkole: genau ob sedm’h zutrej so reševalci od GRS Kran in uni od GRS Trž’č naprej iskal pogrešanga planinca s prejle omenenga članka. Ker ga prejšne dni niso najdl, so to rndo uporabl tut brezpilotn zrakoplov, med domačini bl znan kukr – dron. Pa ne sam to – še pilotn zrakoplov je sodelvov, med domačini bl znan kot helikoptar slovenske naše četice koraka. Evo in lih ta je najdu ponesrečenga planinca, ga naložu in prepelov v dolino, kedr ga je prevzewa pogrebna služba. Kwa so dewal ob 7:01, ob 7:02 in ostale minut dnea – ni zabeležen. Svojcam ponesrečenga planinca pa izražamo iskren sožalje.

Swabe četrt čez po’ne so se u eno debato tko zagnale saje u enmu rajfnku na Dolah (u občin Vodice, dejte si to poiskat na zemlevidu), daj bwo čist koj preuroč Ma kwa preuroč – še unew se je od silne debate. Sajasta politka, v’m rečemo! Korona. Ceplene! Ne-ceplene! Popa pride tko, da se use ukp užge. No, prostovoln gasilc z Vodic in Zapog (dejte si to poiskat na zemlevidu) so use ukp pogasil in sprehodil evro-termovizijsko kamero. Ne eni, ne drugi, na Fejstbukovin tega požara niso zaznal. Kwaj bwo pa poj, pa u poročilu z Regijca ni zacahnan …

No popa še točn pet pred pol sedmo zvečer so u bloku u Krop že več dni pogrešal starejš osebo. Točn tist moment so zgleda mem pršli gasilc od PGD Kropa in tehničn postopkovn ulomil. Ker so bli pa točn pet do pol sedm’h lih slučajn t’m tut polcaji pa reševalci, so poj usi skp točn pet do pol sedm’h u ulomlenmu stanvanu žow najdl preminulo osebo starejžga spola. Svojcam izrekamo iskren sožalje.

Aja, pa da na pozabmo povedat – evo, učerej smo že dobl prvo tekmovalko za spodej oblubleno nagrado. Na tale način se ji zahvaljujemo, vi pa le poglejte, zakwa se gre in se podvizejte … 

POZOR!!! Do 31. 12. boste z donacijo sodelovali v žrebanju (izvedli ga bomo 1. januarja 2021) za BI MAG magnezijeve kristale za kopel. Izžrebani bodo trije dobitniki. 

Kako lahko pomagate, da bo vaša najpriljubljenejša ljubiteljska spletna stran še naprej lahko ponujala zanimive vsebine 24/7? Preprosto nam donirate za kako kavo. Lahko tudi za kilogram, dva, pet, deset … če je taka vaša volja 😉

Spodaj pod sličico boste našli gumb, na katerem piše DONATE, s KLIK-om nanj pa boste našli opcije, ki ustrezajo vam.

—————————————————————————————————————————-

Ob 7.00 so reševalci GRS Kranj in Tržič nadaljevali z iskalno akcijo pogrešanega planinca, ki se
je nazadnje javil, dne 18.12.2020 okoli 10.00, s poti med Cojzovo kočo in vrhom Grintovca,
občina Preddvor. Za pomoč pri iskanje so uporabili tudi brezpilotni zrakoplov. V iskalni akciji je
sodeloval tudi helikopter Slovenske policije, ki je na osnovi preteklih iskanj in novih pridobljenih
podatkov, lociral pogrešanega planinca in ga prepeljal v dolino. Pogrešanega je prevzela
pogrebna služba.

Ob 12.13 so zagorele saje v dimniški tuljavi stanovanjske hiše Na Dolah v Vodicah. Posredovali
so gasilci PGD Vodice in Zapoge, ki so goreče saje pogasili, očistili dimniško tuljavo ter opravili
pregled z termovizijsko kamero

Ob 18.25 so v Kropi, občina Radovljica, v stanovanjskem bloku že več dni pogrešali starejšo
osebo. Gasilci PGD Kropa so v prisotnosti policistov in reševalcev, s tehničnim posegom vstopili
in v stanovanju našli mrtvo osebo.

Vir informacij: Regijsk centr za obveščane Kran
Vir naslovne fotke: PU Kran

Advertisements