web analytics
18. maja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Tista reč tam spodaj in najbolj trapasta poimenovanja

Ali ste že kdaj slišali, da Eskimi uporabljajo več sto besed, s katerimi imenujejo sneg? No … podobno imajo pri nas odrasli moški različna imena za stvar, ki visi med njihovimi nogami. In če smo čisto iskreni, jih imajo kar nekaj – za isto zadevo – tudi ženske. Tukaj je nekaj najbolj značilnih:

Shapes Grafit na A2 papirju
https://corvus-art.si
info@corvus-art.si

Tič

Tič je za moški spolni organ prav gotovo že sama po sebi dovolj neumna beseda. Resno, tič? S krili, kljunom in perjem? Kako zadevi spravimo v korelacijo? Poleg tega pa se tič v debatah le redko pojavi brez spremljajočih pridevnikov, kakršni so: otekel, močan ali, kar je najhuje, prepojen. Haha, otekel tič?!? Precej nenavaden opis za genitalije, ki pa je zelo pogost.

Tista moška reč

Če bi vprašali nas, bi tiča s tisto moško rečjo lahko imenovali le, če bi bil skrit v volnene hlače in priklenjen z verigo pod oklepom kot del uniforme srednjeveškega viteza. In tudi takrat bi vsako pošteno dekle, vredno svojega denarja, mislilo, da je moški bedak, ko bi omenil njegovo moško reč … pa čeprav bi se poročilo z “lastnikom” …

Frulica

Okej, bodimo realni – pri tisti moški reči ne gre za mogočen steber, ki se dviga do stropa katedrale, ampak za mesnato cevko iz katere šprica, če jo podrgnete. Zato nima prav dosti podobnosti s piščalko, v katero sicer pihate. V frulico pač ne. Če pa jo že morate primerjati z glasbilom, bodite vsaj pošteni in jo poimenujte – pikolo.

Falus

Falus je za frulico slišati preveč klinično, skoraj nekaj takega, kar bi se pojavilo v romanu Leopolda Suhodolčana. Takega naziva ne bi smel uporabljati nihče v nobeni romantični situaciji. Edina stvar, ki bo partnerko hitreje odvrnila od intimnosti z moškim, kakor če vaši frulici rečete falus, pa bo – če boste vztrajali pri tem, da ga imenujete ‘Mali Vinko’ ali kakorkoli že je vaše ime. Če pa ga kličete “Mali Vinko”, vam pa je v resnici ime Matejček, pa se bo porajalo še več vprašanj.

Nor’c

Na oddelku down under (tam spodaj) morate biti precej samozavestni, če vaš falus poimenujete za “nor’ca” še preden ga vidi objekt vaše naklonjenosti. Namreč, če bi izpadlo, da je ta vaš “nor’c” v resnici le mala budalica, vas bodo lahko obtožili lažnega oglaševanja. Morda bi bilo vseeno bolj fer, če bi pred samo karakterizacijo uporabili še kako pomanjševalnico … 😉 

Komad

V strojništvu je kot komad poimenovan nek kovinski/železen del, ki ga obdelovalec mehansko obdeluje. Če ob tem pomislimo na železno trdnost, bi vašega norca morda res lahko imenovali komad, vendar pa moramo ob tem pomisliti, da se tak komad nato brusi, struži, pili in na vse ostale možne načine mehansko obdeluje. Večina moških – razen ekstremnih primerkov – pa si piljenja svojega komada najbrž ravno ne želi. Če pa bi se komu naključno zgodilo, da bi mu kdo (ali pa pač sam) zašvasal, zapilil, postružil (ali kaj podobnega …) njegov mednožni komad, pa naj se nemudoma posvetuje z zdravnikom ali farmacevtom … 😉 

Kumara

Ja okej, kumara … morda je komad res precej podoben kumari, ampak … kakor že v zgornjem primeru – menda ni prav dosti moških, ki bi si želeli, da bi njihova partnerka njihovo kumaro narezala na kolobarje, jo okisala, solila in podobno doterala.

Sicer pa je podobnih poimenovanj še malo morje. Če izvzamemo najpopularnejšo poslovenjeno balkansko različico, kako onè -ta poimenujete vi?

Advertisements