web analytics
30 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Tile se tresejo zaradi virusa, oni takrat pa se niso uklonili puškam, tankom in letalom

Vsako leto v tem času odgovorni organizirajo slovesnosti ob dnevu državnosti.  V Občini Jesenice je to hkrati tudi priložnost, da s slovesnostjo in spominskim srečanjem počastijo umik pripadnikov JLA in Zvezne milice z Mejnega platoja Karavanke. 

Letos je drugače. Zaradi razmer povezanih s t.i. epidemijo koronavirusa, so se odgovorni odločili, da slovesnosti zaradi varovanja zdravja udeležencev ne bodo organizirali.

Fabrka

Namesto le-te, so predstavniki organizatorjev, župan občine Jesenice Blaž Račič, predstavniki Policijsko Veteranskega društva Sever Gorenjska ter Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska včeraj v spomin na dogodke iz osamosvojitvene vojne na Mejnem platoju Karavanke  položili venec k spominski plošči.

Jeseniški župan Blaž Račič je ob tem opomnil, da dejstvo, da imamo prebivalci Slovenije danes lastno državo, ne sme biti nekaj samoumevnega.

Pri tem je pomembno, da izrazimo spoštovanje do vseh tistih, ki so za to, da smo to dosegli, nosili glavo naprodaj. Iskrena hvala jim ves pogum,

je še povedal.

V izogib nesporazumom ob naslovu članka zapišimo, da sem avtor tudi sam sodeloval prav v bojih ob omenjenem platoju. Ljudi s fotografij se iz tistega časa in od tam ne spominjam, kar pa seveda še ne pomeni, da jih tam ni bilo … res pa, da tudi če so bili, tam najbrž niso bili v prvih bojnih linijah. In še druga resnica: spomin je zelo varljiva zadeva …


Vir osnovnih informacij ter fotografij: Služba za stike z javnostmi, Občina Jesenice

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
1 min read