web analytics
23. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Strategije, razvojni načrti, sajenje vijolic …

V Občini Tržič po zatonu industrije v zadnjih tridesetih letih postopoma gradijo novo podobo. Odgovorni skušajo poudarek nameniti kakovosti bivanjskega okolja, urejenosti infrastrukture, dostopnosti javnih storitev, aktiviranju opuščenih območij nekdanje BPT in lokalnem podjetništvu v vseh segmentih. Posebno pozornost namenjajo turizmu. Nove okoliščine, ki jih prinašajo okrevanje po epidemiji, digitalizacija, podnebne spremembe, vse večji pritiski dnevnega obiska v naravnem okolju, staranje in priseljevanje prebivalstva ter nenazadnje pogoji nove evropske finančne perspektive, terjajo razmislek o smereh razvoja v naslednjih letih.
Dejstvo je, da smo bili v zadnjem desetletju v razvoju uspešni, da je tržiško gospodarstvo precej drugačno, kot je bilo. Zgrajeni so bili številni infrastrukturni objekti. Po razvitosti smo se v Tržiču približali ostalim gorenjskim in slovenskim občinam. Brez dvoma smo naredili merljiv korak naprej, zdaj pa si moramo zastaviti cilje za naslednje desetletje. Kadar govorimo o občini, govorimo o življenju vseh nas. Zato je prav, da smo v to pripravo strategije tudi vsi vključeni. Da povemo svoje mnenje, želje in potrebe, zato k sodelovanju pozivamo prav vsakega od nekaj več kot 15 tisoč občank in občanov. Želel bi si, da Tržič ostane kraj, kjer se dobro in kvalitetno živi, kjer nas še naprej krasi zdravo, razgibano, lepo in urejeno okolje. In da smo skupnost ljudi, ki uživamo v druženju, društvih, prireditvah ter ohranjamo visok standard tudi na področjih, kjer smo brez dvoma zelo uspešni, to je na področju varnosti in prostovoljstva,

je povedal mag. Borut Sajovic, župan Občine Tržič.

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje – 1 EUR. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.


V ta namen so občinarji skupaj z zunanjimi izvajalci pristopili k pripravi krovnega programskega dokumenta občine, s katerim bodo določili prioritete in ključne javne projekte na najpomembnejših področjih delovanja občine do leta 2030. Pri tem se bomo oprli na izsledke vizij, postavljenih v projektu trAILs, zelo pomembno izhodišče za zasnovo usmeritev pa predstavljajo mnenja in pogledi občanov.
 
Spletna anketa, ki je objavljena na naslednji povezavi KLIK, je anonimna.
Tiskani izvod ankete lahko občanke in občani v tem času dobijo v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja in v Zdravstvenem domu Tržič. Izpolnjene tiskane vprašalnike lahko vrnejo na isto mesto ali pa jih pošljejo po pošti na Občino Tržič, Trg svobode 18, 4290 Tržič. Odgovore na anketo pričakujemo do vključno nedelje, 11. aprila 2021.
Super mehka udobna velika blazina za hišne ljubimce v 15 različnih barvah
€ 8,82 – 30,55

Vir: Odnosi z javnostmi, Občina Tržič
Naslovna fotografija: Jošt GANTAR

(Visited 21 times, 1 visits today)